Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Χανίων για τα κτίρια του Πολυτεχνείου Κρήτης στην παλιά πόλη των Χανίων

“Την εκμίσθωση, για 25 χρόνια, του ιστορικού κτηρίου της 5ης Μεραρχίας , στην παλιά πόλη των Χανίων, υλοποίησε η Πρυτανεία  του Πολυτεχνείου Κρήτης, ολοκληρώνοντας τον  σχετικό διαγωνισμό. Ο λόφος Καστέλι είναι σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης με θέα το παλιό λιμάνι και με το ξεπούλημα του θα εξαφανιστεί ένας ακόμα δημόσιος χώρος. Το Πολυτεχνείο ξεπουλάει την περιουσία του, σε εταιρεία με πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες. Μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες η Σύγκλητος, χωρίς την ενημέρωση όλων των μελών ΔΕΠ, προχωρά στην εκποίηση των δημόσιων χώρων του Παν/μίου, αλλάζοντας τη φυσιογνωμίας της πόλης και της συγκεκριμένης γειτονιάς. 

Ζούμε μία περίοδο στην οποία τα δημόσια αγαθά αμφισβητούνται όπως (υγεία, νερό, ρεύμα) και εκμεταλλεύονται από ιδιωτικά συμφέροντα, με πρόσφατο ζήτημα στην πόλη μας την εκχώρηση του Αεροδρομίου Χανίων. Η προάσπιση του δημόσιου χώρου μπαίνει υπό το πρίσμα της προάσπισης των δημόσιων αγαθών. 

Αυτή η λογική που βλέπουμε από την Διοίκηση του Π.Κ είναι σε πλήρη συμφωνία με τις κυβερνήσεις, καθώς το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται εκκενώσεις σε μία σειρά από καταλήψεις πανελλαδικά και αυτή τη φορά από μία  «αριστερή» κυβέρνηση. Υπάρχει μάλιστα «εισαγγελική παραγγελία» για άμεση εκκένωση τριών καταλήψεων μία η οποία βρίσκεται στην Οδό Ζωοδόχου Πηγής 119 στα Εξάρχεια, ένα κτίριο στο Χαϊδάρι γνωστό και ως ” Κατάληψη Παπουτσάδικο”, και για το City Plaza. Αυτό που επιχειρείται είναι η καταστολή των κοινωνικών κινημάτων και αγωνιστών καθώς και η εξόντωση οποιασδήποτε εστίας η οποία λειτουργεί αντίρροπα από τα κυρίαρχα πρότυπα της εμπορευματοποίησης και του εύκολου κέρδους θέτοντας ως πρώτες αξίες την αλληλεγγύη, την αυτοδιαχείριση και την αντιεμπορική λειτουργία τους. Ως ΛΑΕ, υπερασπιζόμαστε χώρους που λειτουργούν αντίστοιχα με τα παραπάνω, πόσο μάλλον για έναν χώρο που ανήκει στο Πολυτεχνείο και κατ’ επέκταση στους φοιτητές του και επομένως είναι χώρος Ασύλου

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης  την Τρίτη 13/6 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς 

Αλληλεγγύη στην Rosa Nera
 
Καμμιά επιχειρηματική αξιοποίηση δημόσιων δομών
 
Υπεράσπιση του Ασύλου
 
Υπεράσπιση χώρων / στεκιών που λειτουργούν αντιεμπορευματικά,  αυτοοργανωμένα, ανοιχτά προς την κοινωνία”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook