Σε περίοδο οικονομικής κρίσης και συγχωνεύσεων εκατοντάδων υπηρεσιών ιδρύεται δεύτερο εφετείο στο Ηράκλειο και οι μεν πολιτικοί κλπ εκπρόσωποι των Χανίων γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το «πρωτόκολλο τιμής», οι δε πολίτες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Καταργούνται τα στρατολογικά γραφεία στους νομούς και θα υπάρχει ένα για την Κρήτη, στο Ηράκλειο, και οι χιλιάδες νέοι από Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι απολαμβάνουν σήμερα τις παραλίες και τα beach party, έστω και αν αύριο είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν στο Ηράκλειο.

Καταργείται το ινστιτούτο ελιάς και υποτροπικών Χανίων και οι αγρότες ζουν στην μακαριότητα των ημερομηνιών καταβολής των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και των επιδοτήσεων.

Σχεδιάζεται (ασχέτως εάν προσωρινά έχει παγώσει) η κατάργηση του ΔΗΠΕΘΕΚ και η ίδρυση νέου Περιφερειακού θεάτρου με έδρα το Ηράκλειο και οι φιλότεχνοι των Χανίων γεμίζουν τα θέατρα, τις συναυλίες και τις εκθέσεις.

Σχεδιάζεται (μέχρι το τέλος του έτους οι ανακοινώσεις) η κατάργηση των εφοριών αρχαιοτήτων στην Δυτ.Κρήτη και η δημιουργία μιας εφορίας Βυζαντινών και μιας Εφορίας Κλασσικών αρχαιοτήτων για την Κρήτη, στο Ηράκλειο και οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις παλιές πόλεις Χανίων – Ρεθύμνου αλλά και όλοι οι άλλοι απολαμβάνουν την θερινή ραστώνη.

Με όλες αυτές τις συγχωνεύσεις καταργούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι ενώ δημιουργούνται νέες θέσεις στο Ηράκλειο και οι νέοι με τις οικογένειές τους σφυρίζουν αδιάφορα.

Ε. λοιπόν όταν οι πάντες κοιμούνται και όταν δεν υπάρχει η δυναμική αντίδραση των κοινωνιών, τότε γιατί να μην προχωρά η κυβέρνηση στην επιχείρηση διάλυσης των υποδομών σε Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι ;

Έτσι είτε συνεχίζεις να κυνηγάς ανεμόμυλους είτε λές ένα αι σιχτίρ, είστε άξιοι της μοίρας σας και πορεύεσαι αναλόγως.

Α. Ξέχασα. Έρχεται ο Σεπτέμβρης και επιστρέφουν από τις διακοπές εκπαιδευτικοί και φοιτητές, αλλά και όλοι οι προαναφερόμενοι και θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται για όλα αυτά που θα έχουν ήδη γίνει ή θα έχουν δρομολογηθεί για να γίνουν.

Μόνο που τότε θα είναι αργά αγάπη μου γλυκιά

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook