Στο επίκεντρο καίρια ζητήματα που χρήζουν διευθέτησης 

Ζητήματα που άπτονται με τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης στην Ιεράπετρα και τη χρήση των κοινοχρήστων χώρων συζητήθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα μεταξύ του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του Προέδρου του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης, κ. Μιχάλη Βολυράκη παρουσία των αρμοδίων  Αντιδημάρχων, κ. Μάνου Λουτσέτη, κας. Χρύσας Χατζημαρκάκη, της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, κας. Έφης Κοκολάκη, της Δημοτικής Αστυνομίας  και μελών του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης. 

Η κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων, η έκδοση αδειών καταστημάτων, τα δημοτικά τέλη, ο Κανονισμός Λειτουργίας Κοινοχρήστων Χώρων και η προσπάθεια για τακτοποίηση της παραλιακής ζώνης ήταν θέματα που συζητήθηκαν  αναλυτικά,  με τον Δήμαρχο να  ενημερώνει για την προσπάθεια που καταβάλλεται από τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας για τη σύνταξη για πρώτη φορά Κανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων. 

Όπως επισημάνθηκε, σε μια δύσκολη περίοδο ο κλάδος της εστίασης είναι ιδιαίτερα ευάλωτος, γεγονός που επιβάλει την συνεργασία των καταστημάτων με τον Σύλλογο Εστίασης, αλλά και τη συμμόρφωσή τους με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Χαρακτηριστικό των προβλημάτων που παρατηρούνται, όπως αναφέρθηκε, είναι  τόσο η έλλειψη σχετικών αδειοδοτήσεων σε ένα μεγάλο μέρος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο  και η μη τήρηση όσων προβλέπονται για τους κοινόχρηστους χώρους, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα. 

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαντζάκης, «Η προσπάθεια που καταβάλλεται από μέρους του Δήμου είναι πρώτα απ’ όλα η διευθέτηση των ζητημάτων που υπάρχουν στην παραλιακή ζώνη και βέβαια η συνέχιση της προσπάθειας για εξομοίωση χερσαίας ζώνης λιμένα και στο υπόλοιπο κομμάτι του παραλιακού μετώπου. Παράλληλα, στόχο της υπηρεσίας για την τρέχουσα περίοδο αποτελεί η σύνταξη Κανονισμού Λειτουργίας Κοινοχρήστων Χώρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της παράνομης κατάληψης κοινοχρήστων χώρων που παρατηρείται από εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης». 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καλαντζάκης ενημέρωσε τον κ. Βολυράκη για τις διαδικασίες που ο Δήμος προχωρά, ενώ προέτρεψε επιχειρήσεις και καταστήματα να ακολουθούν την προβλεπόμενη νομοθεσία αλλά και τις υποδείξεις των αρμοδίων Συλλόγων προκειμένου να μην προκύπτουν περαιτέρω προβλήματα. 

Όπως τόνισε «Στην αρχή μάλιστα της τουριστική περιόδου, σε μια περίοδο που η περιοχή μας διαθέτει υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας απαιτείται η επίδειξη ιδιαίτερης προσοχής από όλους και ιδιαίτερα από τον χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης προκειμένου να διατηρήσουμε την καλή εικόνα του δήμου μας, επιλύοντας έτσι τα μέχρι σήμερα προβλήματα». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook