Με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των κατόχων οικιακών κομποστοποιητών και μετά την αυξημένη συμμετοχή που υπήρξε στην πρώτη συνάντηση, η Υπηρεσία Καθαριότητας διοργανώνει και δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση για την σωστή χρήση των κομποστοποιητών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 18:30 στην αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη δωρεάν διάθεση 700 αριθμημένων οικιακών κομποστοποιητών σε κατοίκους περιαστικών περιοχών του Δήμου Ηρακλείου, περιοχές όπου υπάρχουν μονοκατοικίες με κήπο ή/και παρτέρια και μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν άμεσα το παραγόμενο υλικό.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος έχουν σταθερή συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία και καταγράφει τα αποτελέσματα, διευκολύνει τους πολίτες και απαντά σε πιθανές απορίες τους, ενώ ελέγχει τον σωστό τρόπο χρήσης των κομποστοποιητών.

Βασικός στόχος της ενέργειας, είναι η ουσιαστική μείωση των παραγόμενων οργανικών απορριμμάτων από τις συγκεκριμένες περιοχές, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί μέσα από τα στοιχεία αποκομιδής των πράσινων κάδων, με σημαντικά περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook