Για πληθώρα παρανομιών στον τρόπο που λειτουργούν τα εν λόγω καταστήματα κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου – Αναφορά κατέθεσε στον εισαγγελέα ο πρόεδρος κ. Κουμαντάκης.

Αναφορά στον εισαγγελέα Ηρακλείου για τα κινέζικα καταστήματα που λειτουργούν εντός της πόλης κατέθεσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκης.

Οι έμποροι αντιδρούν από καιρό στη λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων μιλώντας για αθέμιτο ανταγωνισμό και αφήνοντας, σε κατα καιρούς παρεμβάσεις τους, αιχμές για το αν λειτουργούν νόμιμα.

Με την αναφορά που κατέθεσε ο κ. Κουμαντάκης στον εισαγγελέα, ο εμπορικός σύλλογος Ηρακλείου ζητά να διερευνηθεί το πλαίσιο λειτουργίας των κινέζικων καταστημάτων και οι τυχόν παρανομίες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου αναφέρεται:

“Αναφορά στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και πρόεδρος της ΟΕΣΚ κ. Μανόλης Κουμαντάκης, με αφορμή την αδυναμία κινητοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών, με την ανοχή και της πολιτείας,  για να μπει κάποιος φραγμός στην λαίλαπα των κινέζικων καταστημάτων που αλώνουν την αγορά του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, λόγω του πλήθους των παραβάσεων της τελωνειακής, φορολογικής, εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας που φέρεται να τελείται σε αυτά

Στην αναφορά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ζητά  συγκεκριμένα την εφαρμογή του νόμου  3386 που αφορά την « Είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια» καθώς και του νόμου 4251  που αφορά τον «κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης» και τις τροποποιήσεις αυτών”.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook