Ο νεαρός αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει σχέση με το θάνατο του 11χρονου

Σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών, χωρίς μετατροπή, καταδικάστηκε ο 23χρονος Ρομά από το Μενίδι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο για άσκοπους πυροβολισμούς.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εκφώνησης της δικαστικής απόφασης και την ώρα που το δικαστήριο ανακοίνωνε ότι δεν πρέπει να δοθεί αναστολή στον κατηγορούμενο παρουσιάστηκε εμπλοκή. Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Γιάννης Γλύκας έκανε αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου χαρακτηρίζοντας την απόφαση εξοντωτική. Μάλιστα, ο συνήγορος επικαλέστηκε τις περιπτώσεις των δυο Ρομά που, επίσης, συνελήφθησαν με την ίδια κατηγορία και καταδικάστηκαν το περασμένο Σάββατο σε φυλάκιση 8 μηνών και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διαδικασία χωρίς να κηρυχθεί το πέρας και πλέον αναμένεται διαφορετική σύνθεση προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα εξαίρεσης. Εφόσον απορριφθεί το αίτημα, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί αν θα δοθεί στον κατηγορούμενο ανασταλτικό στην έφεση επί τριετίας.

Πάντως, ο νεαρός αν και παραδέχτηκε στην απολογία του, ενώπιον του δικαστηρίου, ότι την περασμένη Πέμπτη πυροβόλησε με καραμπίνα κατά τη διάρκεια γλεντιού για τα γενέθλια της αδελφής του, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει σχέση με το θάνατο του 11χρονου που έπεσε νεκρό στο προαύλιο του σχολείου του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook