Θα πληρώσουν για τη φιλοξενία ενός τουρνουά που έχει πληρωθεί από τις ομοσπονδίες του εξωτερικού;;; – Κριτική στη δημοτική αρχή επειδή δεν έχει δώσει ακόμα ακριβή στοιχεία για το πού θα πάνε τα χρήματα;

Το Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης για τη φιλοξενία του οποίου έχει προκληθεί μεγάλος θόρυβος καθώς ο δήμος Χανίων προτίθεται να καταβάλει 120.000 ευρώ για τη φιλοξενία των ημιτελικών, φαίνεται ότι έχει πληρωθεί και μάλιστα πλήρως, όπως τουλάχιστον καταγγέλθηκε στο Δ.Σ. Χανίων. Ωστόσο, ο δήμος θα το… ξαναπληρώσει με τα λεφτά των δημοτών.

Το θέμα έχει δημοσιευθεί από το Flashnews.gr και έχει συζητηθεί πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο με τη δημοτική αρχή να δέχεται κριτική για τη διάθεση ενός υπερβολικού ποσού στη διοργάνωση των ημιτελικών την ίδια ώρα που Ρέθυμνο και Ηράκλειο δίνουν πολύ λιγότερα και την ώρα που αυτό το ποσό θα μπορούσε να διατεθεί στη ενίσχυση αθλητικών υποδομών στα Χανιά που μαραζώνουν.

Θα πληρώσουν οι δημότες την ήδη πληρωμένη φιλοξενία του τουρνουά;;;

Αυτό όμως, που προκαλεί έκπληξη και το οποίο είχε θιχτεί στο παρελθόν σε δημοτικό συμβούλιο, είναι η άποψη ότι η φιλοξενία των ομάδων είναι πληρωμένη από τις ομοσπονδίες του εξωτερικού και ο δήμος Χανιών ουσιαστικά θα την ξαναπληρώσει και μάλιστα με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 120.000 ευρώ.

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλθηκε, για μια ακόμα φορά, στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα, το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει για τον ορισμό επιτροπών για τη διεξαγωγή του τουρνουά, η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος έχει πληρωθεί για τα έξοδα φιλοξενίας από τις Ομοσπονδίες του εξωτερικού. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Βασιλακόπουλος ζητά από τους δήμους να πληρώσουν τη φιλοξενία των ομάδων και των συνοδών.

Επιπλέον, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή ότι τόσο καιρό δεν έχει φέρει στοιχεία για το πού ακριβώς θα διατεθούν αυτά τα χρήματα.

Νίκος Βλαζάκης: Δεν ξέρω ακόμα αν ο κ. Βασιλακόπουλος μας έχει πιάσει και τους 3 νομούς κορόιδα

Θα έρθει προϋπολογισμός που θα λέει πόσα δωμάτια είναι και σε τι τιμή. Θα γίνει διαγωνισμός και δεν μπορούμε να προκαταλάβουμε το αποτέλεσμα. Τι νομίζετε ότι θα δώσουμε 120.000 και θα εξαφανιστούν χωρίς παραστατικά; Και το Ρέθυμνο θα πληρώσει απλώς το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων το κάνει χορηγία ο Δασκαλαντωνάκης της Greocotel. Δεν ξέρω ακόμα αν ο Βασιλακόπουλος μας έχει πιάσει και τους τρεις νομούς κορόιδα και έχουμε κάνει κακό deal. 

Δημήτρης Λιεψάκης:  Είχαμε πει στον Βασιλακόπουλο για αντίστοιχη διοργάνωση “όχι, δεν πληρώνουμε κάτι που έχει πληρωθεί” το ίδιο κάντε και εσείς

Ο Βασιλακόπουλος, ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος, είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος. Τα χρήματα ο δήμος θα τα πληρώσει στα ξενοδοχεία, αλλά τα λεφτά αυτά έχουν πληρωθεί ήδη από τις ομοσπονδίες του εξωτερικού στον Βασιλακόπουλο, ο οποίος υποχρεούται να πληρώσει αυτά που έχει πάρει από τους ξένους. Τι κάνει αυτός; Τα λεφτά αυτά τα αφήνει στον κουρμπανά της Ομοσπονδίας και ο δήμος σαν βλακας πληρώνει τα λεφτά αυτά τα οποία είναι του λαού. Δηλαδή το ξενοδοχείο το πληρώνει ο δήμος κανονικά ενώ έχει πληρωθεί από τους ξένους. Όπως εμείς το 2011 επί Σκουλάκη, είπαμε στον Βασιλακόπουλο για αντίστοιχη διοργάνωση “όχι, δεν πληρώνουμε κάτι που έχει πληρωθεί” το ίδιο κάντε και εσείς.

Άρης Παπαδογιάννης: Τα 120.000 τα βάλαμε στα κουτουρού; Είναι χρήματα πολιτών

Δεν μας έχετε ενημερώσει με στοιχεία πού και πώς θα διατεθούν τα λεφτά. Τα 120.000 τα βάλαμε στα κουτουρού; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά 20 ημέρες πριν τις εκδηλώσεις. Είναι χρήματα πολιτών! Περιμένουμε να έρθουν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για την εκδήλωση. Δεν απαξιώνουμε τη διοργάνωση, να ξέρουμε όμως πού πάνε τα λεφτά. Ερωτήματα που ετέθηκαν πάρα πολλές φορές και δεν απαντήθηκαν.

Γιάννης Σαρρής: Ο κ. Βασιλάκοπουλος ειναι πολύ έξυπνος. Εμείς τι είμαστε κορόιδα;

Αυτά τα χρήματα δεν θα έπρεπε να δοθούν από τον δήμο γιατί τα έξοδα αυτά είναι πληρωμένα από τις ομοσπονδίες. Γι’ αυτο θα έπρεπε να απαντηθεί από τη δημοτική αρχή πού θα πάνε αυτά τα χρήματα; Ειπώθηκε ότι ο κ. Βασιλάκοπουλος ειναι πολύ έξυπνος. Εμείς τι είμαστε κορόιδα;

Νίκος Παπαντωνάκης: Τα λεφτά θα έπρεπε να δοθούν για την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού στα Χανιά

πρόκειται για μια κάκιστη συμφωνία που αφαιρεί κονδύλια που θα μπορούν να πάνε στον μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Κανείς, μα κανείς από όλο το δημοτικό συμβούλιο δεν ξέρει πόσα δωμάτια θα ζητάμε, πόσο κάνουν; Τι κρύβετε και δεν έχει πληροφορηθεί κανείς 1,5 μήνα τώρα που ζητάμε στοιχεία;

Σεραφείμ Ρίζος: Θα δώσουμε εκεί 120.000 ευρω, αναρωτηθείτε όμως σε πόσα κοινωνικά αιτήματα λέτε ότι δεν έχετε χρήματα

Καλούμαστε να εγκρίνουμε μια δαπάνη χωρίς να ξέρουμε πού θα ξοδευτούν αυτά τα χρήματα. Να αναρωτηθούμε και σε πόσα κοινωνικά αιτήματα κύριε δήμαρχε απαντάτε ότι δεν έχετε χρήματα. Είναι κακή συμφωνία. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook