Για τα καλά ξεκίνησε πλέον η κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών με το μεγαλύτερο -μέχρι τώρα- ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικάνων που έχουν θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του κόμματος που θα αναδείξει τον αντίπαλο του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του 2012, αναφέρει το Έθνος.

Το χθεσινό ντιμπέιτ στην πόλη Εϊμς της Αϊόβα, αν και με σχετικά λίγες εντάσεις, κυρίως ανάμεσα στην υπερσυντηρητική βουλευτή της Μινεσότα Μ. Μπάχμαν και τον πρώην κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Πολέντι, δεν ανέδειξε νικητή, αν και κάποιοι αναλυτές τόνισαν ότι αυτός που φάνηκε να έχει τον έλεγχο ήταν ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνι.

Το γεγονός ότι οι υποψήφιοι φάνηκαν να έχουν περίπου την ίδια δυναμική μόλις δύο μέρες πριν από τη μη δεσμευτική ψηφοφορία της πολιτείας της Αϊόβα που θα καταδείξει εάν έχουν τα εφόδια για να συνεχίσουν στην κούρσα, αποτελεί σύμφωνα με αρκετούς την καλύτερη εξέλιξη για τον κυβερνήτη του Τέξας, Ρικ Πέρι, ο οποίος θεωρείται ως ο πιο δυνατός αντίπαλος για τον Ομπάμα και ο οποίος σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Μάλιστα οι οκτώ που συμμετείχαν στο ντιμπέιτ σε σχετική ερώτηση, εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως θετικοί σε μια υποψηφιότητα του επίσης υπερσυντηρητικού Πέρι, τον οποίο περιέγραψαν ως \”θεσπέσιο υποψήφιο\”!

Οπως έγινε γνωστό, ο Πέρι, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα οργάνωσε δημόσια προσευχή με περίπου 30.000 παρευρισκόμενους για να σωθεί η Αμερική και η παγκόσμια οικονομία, θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του σε ένα συνέδριο των συντηρητικών του Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.

Οι υποψήφιοι που έκαναν την εμφάνισή τους στο ντιμπέιτ μπορεί να μην ανέβασαν ιδιαίτερα τους τόνους στη μεταξύ τους κόντρα, αντιθέτως όμως με κάθε ευκαιρία ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί για σχεδόν το σύνολο της πολιτικής του Αμερικανού προέδρου (με κάποια περισσότερη έμφαση στην οικονομία), του οποίου τα ποσοστά έχουν παρουσιάσει κατακόρυφη πτώση εξαιτίας της στάσης που τήρησε στο θέμα της αύξησης του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση το ποσοστό των Αμερικανών που κρίνουν ως θετική την πολιτική του προέδρου Ομπάμα, έχει φτάσει στο 41% που αποτελεί ιστορικό χαμηλό, ενώ αυτοί που δεν εγκρίνουν την πολιτική του αποτελούν περίπου το 52%.

ΝΕΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
Ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι, ο οποίος αναμένεται να δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητά του στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων σήμερα, είναι ένας ιδιαίτερα συντηρητικός πολιτικός που έχει μεγαλώσει στο Τέξας και έχει εκλεγεί συνεχόμενα στο αξίωμα, το οποίο έχει από το 2000, γεγονός που τον κάνει τον κυβερνήτη της συντηρητικής πολιτείας με τη μεγαλύτερη θητεία. Ο Πέρι έχει δηλώσει τη στήριξή του στο \”Κίνημα του Τσαγιού\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook