Την παρακάτω απάντηση στέλνει ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, στην καταγγελία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Μανώλη Ντουντουλάκη για το Μουσείο Αλιείας Κολυμβαρίου.

Η απάντηση του κ. Μαλανδράκη:

“Κύριε Διευθυντά, 
σχετικά με τη δημοσίευση που αφορά την καταγγελία του Κου Ντουντουλάκη για το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμβάρι,  έχω να σας παραθέσω τα παρακάτω:

Το Μουσείο Αλιείας ανήκει στην εταιρεία ΑΛΜΑ Α.Ε. , στην οποία το ποσοστό του δήμου Πλατανιά (ως διάδοχος του Δήμου Κολυμβαρίου), είναι περί το 28% , άρα δεν ανήκει στο Δήμο Πλατανιά.

Όσον αφορά το όψιμο ενδιαφέρον του Κου Ντουντουλάκη,  ας μας πει  τι ενέργειες είχε προβεί ως επικεφαλής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο Κολυμβαρίου για 4 χρόνια που έβλεπε,  όπως λέει, το μουσείο κλειστό; 

Επίσης για το διάστημα του Καλλικρατικού Πλατανιά  έως και σήμερα,  δεν είδαμε πουθενά το ενδιαφέρον του  παρά μόνο τώρα που μετά από παρέμβαση του δήμου Πλατανιά , ως έχοντας έννομο συμφέρον  στη δικαιοσύνη , για διορισμό από αυτή προσωρινής διοίκηση για άλλη μία φορά και όχι φυσικά διορισμό από το δήμαρχο όπως έμμεσα αναφέρει.

Μήπως του διαφεύγει ότι έχει ψηφίσει την υπ.αρ. 77/2017  απόφαση της ΟΕ , καθώς και τις προγενέστερη απόφαση  υπ.αρ. 79/2016 που συμμετέχει  και ο ίδιος! για τη πρόταση διορισμού προσωρινής διοίκησης από τη δικαιοσύνη;

Μήπως οι παραπάνω προσφυγές στο πρωτοδικείο Χανίων για διορισμό προσωρινής Διοίκησης,  δεν είναι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στη προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο;

Επίσης αν θέλει να μάθει για τις αποφάσεις του προσωρινού ΔΣ της εταιρείας ΑΛΜΑ Α.Ε. , δεν έχει από το να αποταθεί σε αυτό , αντί να αναφέρει ότι ακούγεται…!,  αυτό θα ήταν θεσμικό και όχι μικροπολιτικό.

Κύριε Διευθυντά,

Ο Καλλικρατικος δήμος όλο το διάστημα που έχει διανυθεί , καθότι δεν υπήρχε διοίκηση  στη εταιρεία ΑΛΜΑ ΑΕ  στην οποία  ανήκει το Μουσείο, κάνει αλλεπάλληλες ενέργειες  για τη συγκρότηση Διοίκησης, την υποστήριξη της υποδομής του,  αλλά και για την απόκτηση  μετοχών από άλλους φορείς ώστε το ποσοστό του δήμου να καταστεί  πέραν του 51% , έτσι ώστε  να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών , άρα και της Διοίκησης.

Τέλος,  αν επιθυμεί ο Κος Ντουντουλάκης   να γίνει συζήτηση στο ΔΣ σε επίπεδο ημερήσιας διάταξης , γιατί σε επίπεδο ενημέρωσης έχει γίνει επανειλημμένα, μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να το εισαγάγει προς συζήτηση σύμφωνα με το κανονισμό του ΔΣ, για να πληροφορηθούμε όλοι μας για τη πορεία του μουσείου και τις  εκκρεμότητες  του, που θα είχε αρκετά ίσως να μας πληροφορήσει ο Κος Ντουντουλάκης.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook