Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Investigation έρχεται να δικαιώσει τα άτομα που καταφεύγουν στην κατανάλωση λιπαρών τροφίμων για να βρουν παρηγοριά!

Στα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα χορηγήθηκε απευθείας στο στομάχι διάλυμα που περιείχε λιπαρά οξέα ώστε να αποφευχθεί ο επηρεασμός τους από οπτικά ή γευστικά ερεθίσματα ενώ στους υπόλοιπους χορηγήθηκε φυσιολογικός ορός.

Οι συμμετέχοντες στην πρώτη ομάδα δήλωσαν ότι η ύπαρξη των λιπαρών οξέων μείωσε τα δυσάρεστα συναισθήματα τα οποία βίωναν.

Οι επιστήμονες από την πλευρά τους δηλώνουν ότι η κατανάλωση λίπους επέδρασε στην συμπεριφορική και νευρική ανταπόκριση του οργανισμού στα συναισθήματα αυτά, χωρίς όμως να γνωρίζουν το μηχανισμούς που οδηγούν στην εξασθένιση τους.

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα