Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που συνδέουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ιδιαίτερα του κατεργασμένου με την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου.

Επιπλέον το κατεργασμένο κόκκινο κρέας αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη και καρδιοπαθειών.

Συνιστάται η κατανάλωση κόκκινου κρέατος να μην ξεπερνά σε εβδομαδιαία βάση τα 400-500γρ. και να αποφεύγεται η πρόσληψη κατεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως το παστό ή καπνιστό κρέας και αλλαντικά, τα λουκάνικα, το μπέικον κ.α.

 Η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών με την διατροφή παίζει προστατευτικό ρόλο.

Παγωμένου Ελευθερία 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα