Μεγάλη διάκριση για τους ΟΡΝΙΘΕΣ της Ιεράπετρας!

Μεγάλη τιμή για τη Θεατρική ομάδα ‘’Τα παιδιά κάνουν θέατρο’’ Ιεράπετρας που επιλέχθηκε να παρουσιάσει το έργο «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Πόπης Δασκαλάκη στη Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος,  ”ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ 2017”.

Μεγάλη τιμή και για την Ιεράπετρα να συμμετέχει σ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, με συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο και μάλιστα με πρεσβευτές παιδιά  της πόλης!

Στις πλαγιές του μυθικού Ολύμπου, την κατοικία των αρχαίων θεών, και στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, διοργανώνεται κάθε χρόνο η Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος «Ολύμπια εν Δίω» υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Μέλη της Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» είναι: το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι Δήμοι Πιερίας

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί αναβίωση των αρχαίων αγώνων θεάτρου, μουσικής και αθλητισμού που διεξάγονταν στον ίδιο χώρο, την ιερή πόλη των Μακεδόνων, με τον ίδιο τίτλο: « Ολύμπια εν Δίω». Στο ίδιο Αρχαίο Θέατρο του Δίου ο μεγάλος τραγικός ποιητής Ευριπίδης έγραψε και παρουσίασε πέντε έργα του, κορυφαίο των οποίων είναι οι «Βάκχες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook