Ανακοίνωση αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάζονται να δουλεύουν οι περισσότεροι διανομείς – οδηγοί δικύκλου με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα διανομέα πάγου, εξέδωσε το σωμετείο εργαζομένων οδηγών με δίκυκλο όχημα Ν, Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται αναφέρεται:

“Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στη λίστα των δεκάδων εργατικών ατυχημάτων, με αφορμή το πρόσφατο Εργατικό ατύχημα με θύμα ένα συνάδελφο μας οδηγό δικύκλου,  εργαζόμενο σε επιχείρηση διανομής πάγου.  Τα τροχαία στην εστίαση αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου των ατυχημάτων. Ο κλάδος των διανομών είναι το βασίλειο της αυθαιρεσίας και της απόλυτης αναίρεσης όποιας προστασίας έχει απομείνει στην εργατική νομοθεσία.  

Είμαστε  εργαζόμενοι –οδηγοί δικύκλων, διανομείς και ταχυμεταφορείς. Μεταφέρουμε  σε δύο ρόδες τα πάντα, πίτσες, καφέδες, σουβλάκια, φακέλους. Απαρτίζουμε  ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Εργαζόμαστε καθημερινά  με καύσωνα ή καταρρακτώδη βροχή, νωρίς το πρωί ή αργά τη νύχτα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των συναδέλφων εργάζονται κάτω από  αντίξοες συνθήκες χωρίς να τους παρέχεται  κανένα μέσο προστασίας από την επιχείρηση για την οποίαν εργάζεται (κράνος, μπουφάν, γάντια, μπότες, επιγονατίδες κ.λπ.). Πολλοί συνάδελφοι μας πλήττονται από τη μάστιγα της Ανεργίας αφού για την συγκεκριμένη απασχόληση οι εργοδότες επιλέγουν άτομα νεαρά σε ηλικία, με μειωμένη απασχόληση, με μερικός ασφαλισμένη και πολλές φορές ανασφάλιστη εργασία.  

Το Σωματείο Εργαζομένων Οδηγών με δίκυκλο όχημα Ν. Ηρακλείου μαζί με τη Διοίκηση του  Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις στις αρμόδιες αρχές και να προχωρήσουν ακόμα και σε κινητοποιήσεις.

Δεν  είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης ευκαιρίας.

Απαιτούμε πλήρη ασφαλιστική ασφαλιστική κάλυψη και αξιοπρεπείς μισθούς.

Απαιτούμε άμεσα εφαρμογή των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook