Στόχος η ενδυνάμωση της συνεργασίας-ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος απο Ρωσία και η προώθηση των Κρητικών προϊόντων

Την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στη Κρήτη και για την προώθηση των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων στη Ρώσικη αγορά συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Ρώσο Πρέσβη στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ. 

Τον Ρώσο Πρέσβη καλωσόρισε στη Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης όπου συζήτησαν όλα τα θέματα ενώ η παρουσία του Ρώσου πρέσβη, όπως είπε ο ίδιος, εντάσσεται στην αυριανή συνάντηση των συμπροέδρων της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο με την συμμετοχή του αν. Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και του Ρώσου Υπουργού Μεταφορών  Μαξίμ Σοκόλοφ. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Transport and tourism in the globalized world» αύριο Παρασκευή στις 18:00 στο Αμφιθέατρο «Μεταπτυχιακών» του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο. 

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και ο Ρώσος Πρέσβης χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της συνάντησης της Διυπουργικής Επιτροπής στη Κρήτη για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με στόχο να ενδυναμωθεί ακόμα η περισσότερο η συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην Ορθοδοξία που ενώνει Ελλάδα και Ρωσία επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας που είναι ένας ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός. 

Ο Ρώσος Πρέσβης που ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή και τη συνάντηση στη Περιφέρεια είπε ότι, η Κρήτη αποτελεί τον αγαπημένο τουριστικό προορισμό τονίζοντας ότι, το 42% των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα επισκέπτονται την Κρήτη. 

«Συζητήσαμε για όλα τα θέματα ενδιαφέροντος της Περιφέρειας μας, ειδικά θέματα τουρισμού, αλλά και προώθηση των  Κρητικών προϊόντων στη Ρωσική αγορά. Βλέπομε ότι υπάρχει μια ροή πολύ σημαντική, αύξησης του τουρισμού στο νησί μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια μας η επίσκεψη εδώ του Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα. Ήδη η φετινή χρονιά, σε επίπεδο αφίξεων Ρώσων τουριστών, όπως λένε και οι αρμόδιοι θα ξεπεράσει το 15%. Εμείς θέλουμε να δούμε πως μπορεί να ενδυναμωθεί αυτή η σχέση με τη Ρωσία ακόμη περισσότερο, διότι έχομε την ίδια θρησκεία, έχομε εξαίρετες σχέσεις διαχρονικά.  και θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει μια πηγή εσόδων για το νησί μας η προσέλευση τουριστών από τη Ρωσία. Όλα αυτά χρειάζονται συνεργασίες, συνέργειες, αλλά θεωρώ και ιδιαίτερα σημαντικό ότι γίνεται αυτή η κοινή Διυπουργική Επιτροπή μεταξύ των Υπουργών  Ρωσίας και Ελλάδας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, για το πώς μπορεί να υπάρξει αποδοτικότερη συνεργασία. Όλα αυτά είναι θέματα που η κυβέρνηση τα εξετάζει, εμείς θέλομε να διαβεβαιώσουμε ότι η Κρήτη αποτελεί ένα ασφαλή προορισμό, με τον μοναδικό πολιτισμό της,  το περιβάλλον της, τους ανθρώπους της, την Κρητική διατροφή. Όλα αυτά μπορούν να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους τουρίστες».

Από πλευρά του ο Ρώσος Πρέσβης Αντρέι Μασλόφ δήλωσε: «Έχομε συζητήσει με τον κ. Περιφερειάρχη τις προοπτικές της συνεργασίας της Κρήτης με τη Ρωσία στους διάφορους τομείς και κατ΄ αρχήν  στον τομέα του τουρισμού, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι ότι οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκαν σημαντικά και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Το 42% των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα έρχονται εδώ, στην Κρήτη. Αυτός είναι πολύ σημαντικός προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες. Πέρυσι μάλιστα ξεπεράσαμε την φθίνουσα πορεία και αυξήθηκαν και κατά 23% οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα. Με τον Περιφερειάρχη συζητήσαμε και άλλα θέματα όπως τη συνεργασία στο διαπεριφερειακό τομέα, έχουμε συναποφασίσει να υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με μια Περιφέρεια της νότια Ρωσίας. Βρίσκομαι στη Κρήτη για να συμμετάσχω στη συνάντηση των συμπροέδρων της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας και Ρωσίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο νησί παρουσία του Ρώσου συμπροέδρου του Υπουργού Μεταφορών  Μαξίμ Σοκόλοφ που θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα συμπρόεδρο στη Διυπουργική Υπουργό κ. Κατρούγκαλο». 
Στην συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Ρώσο Πρέσβη παρόν ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αντίπας Σηφάκης, ο γραμματέας της Πρεσβείας εμπορικού τμήματος Ρομάν Κολέσνικοφ και η διευθύντρια του γραφείου της Πρεσβείας κα. Κολεσνίκοβα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook