Το Reggae Vibes αποτελεί ένα μουσικό δρώμενο σταθμό στην περιοχή του Αγίου Νικόλαου και γενικότερα της Κρήτης. Φέτος για πρώτη φορά αλλάζουμε μέρος και μεταφερόμαστε στην παραλία με τα κρυστάλλινα νερά Golden Beach Voulisma στο Καλό Χωριό Αγίου Νικολάου, όπου μας δίνεται η δυνατότητα για camping και διαμονή στο χώρο του φεστιβάλ για όλο το διήμερο.

Θέλοντας να μείνουμε πιστοί στο ραντεβού μας, μεγαλώνουμε το line up των καλλιτεχνών, διοργανώνοντας για πρώτη φορά διήμερο φεστιβάλ, στις 14 – 15 Αύγουστου 2011 με την συμμετοχή δημοφιλών συγκροτημάτων από το εξωτερικό με μεγάλες επιτυχίες στα διεθνή charts και συνεχείς συμμετοχές σε φεστιβάλ παγκόσμιου βεληνεκούς. Η καλλιτεχνική επιμέλεια του γεγονότος γίνεται από τον Professor Skank που αποτελεί το Νο1 αντιπρόσωπο της χωράς μας στη διεθνή Reggae Dub σκηνή.

Αναλυτικά τα συγκροτήματα που θα συμμετέχουν είναι:

VIBRONICS

Από την ίδρυση τους το 1995, οι Vibronics είναι στην πρώτη γραμμή της Αγγλικής Roots- electro Dub μουσικής σκηνής. Οι δισκογραφικές τους δουλειές περιλαμβάνουν συνεργασίες με τους Zion Train, Ranking Joe, Macka B και Mad Professor, ενώ στις πολύ δυνατές ζωντανές τους εμφανίσεις συνοδεύονται από την αφρόκρεμα των άγγλων roots reggae τραγουδιστών όπως οι Jah Marnyah, Echo Ranks, Madu Messenger, κ.α. Πλέον ηχογραφούν στο δικό τους label SCOOPS και έχουν δη-μιουργήσει ένα κατάλογο με περισσότερες από 20 κυκλοφορίες τα τελευταία 5 χρόνια.

www.vibronics.co.uk
http://www.myspace.com/vibronicsdubmusic

GLOBAL VIBE

Ιδρύθηκαν το 2002 στη Θεσσαλονίκη. Στην πορεία εμπλούτισαν τα μέλη και τον ήχο τους, παίζοντας reggae, ska και dub ρυθμούς με αγγλικό στίχο. Ξεκίνησαν να κάνουν εμφανίσεις από τον Γενάρη του 2003.
Έχουν παίξει και στα δύο Rastavibe Festivals στην Ασπροβάλτα, σε πολλές μεγάλες και μικρές πόλεις της Ελλάδας, στα 1ο και 2ο Castle Rock Festivals στα Ιωάννινα, στο Matala Festival 2011, σε αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά φεστιβάλ. Με την τελική τους σύνθεση, επέστρεψαν στο studio ετοιμάζο-ντας τα καινούργια τους κομμάτια, την παραγωγή της οποίας επιμελήθηκαν οι ίδιοι.

http://www.myspace.com/globalvibegr

AFRIΚAN SIMBA
Ένας από τους πιο αναγνωρισμένους MC του Λονδίνου, πρό-σφατα βραβευμένος ως ο καλύτερος MC στα UK Reggae Heritage Awards, έχει συνεργαστεί με κορυφαία sound systems όπως οι Jah Shaka, Aba Shanti και Channel One. Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί με τους Jah Warrior, Zion Train, Dub Judah, αλλά και με το δικό μας Professor Skank. Διατηρεί επίσης το δικό του δισκογραφικό label “Ayamba”, με έδρα την Τζαμάικα. Στη σκηνή μαζί του ο PROFESSOR SKANK με μια ολοκληρω-μένη δισκογραφική δουλειά και πολλά singles στο ενεργητικό του είναι ένας από τους dub παραγωγούς της ελληνικής σκη-νής. Οι συνεργασίες του με τους Mad Professor, Afrikan Simba, Zion Train, Love Grocer κ.α. αλλά και τα δυνατά του live, του έχουν αποφέρει μια πανευρωπαϊκή αναγνώριση.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το 12ιντσο What is Rasta σε συνεργα-σία με τον Afrikan Simba καθώς και το 7ιντσο Acropolis Dub στο label των master της dub Zion Train αλλά και το 12ιντσο The Life That I Choose στην Universal Egg.
www.myspace.com/afrikansimba www.myspace.com/professorskank

TROPICAL STORM

Το νέο αλλά πολλά υποσχόμενο συγκρότημα της reggae μουσικής με αρκετές εμφανίσεις, όπως στο Matala Festival 2011 και με κριτικές που του έχουν ήδη εξασφαλίσει την μακροχρόνια παρουσία του στη Reggae σκηνή.

www.myspace.com/tropicalstormreggae

ANNA MYSTIC

Αδιαμφισβήτητα η selector που ανάβει φωτιές εδώ και μια δε-καετία με τα φημισμένα πάρτι της και με ήχους που καλύπτουν όλο το φάσμα της reggae dub κουλτούρας.

http://www.myspace.com/annamystic

Καθώς και πλούσιο DJ set.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook