Το κυπαρίσσι από το οποίο είχαν παρθεί είχε φυτευτεί από τον Κίτρινο Αυτοκράτορα που θεωρείται κοινός πρόγονος όλων των Κινέζων

Βλαστούς πέταξαν σπόροι από ένα κυπαρίσσι ηλικίας 5.000 χρόνων στην επαρχία Σαανσί της βορειοδυτικής Κίνας, που είχαν ταξιδέψει πέρυσι στο διάστημα με Κινέζους αστροναύτες.

Οι 28 σπόροι βλάστησαν στα τέλη Μαΐου και έχουν ύψος από 3 έως 5 εκατοστά, δήλωσε ο Τζάο Σία, από την ομάδα που ασχολείται με τους σπόρους σπάνιων δέντρων.

Το κυπαρίσσι ύψους περίπου 20 μέτρων ύψους βρίσκεται στην επαρχία Σαανσί. Λέγεται ότι φυτεύθηκε από τον Χουανγκτί, τον επονομαζόμενο Κίτρινο Αυτοκράτορα, ο οποίος θεωρείται ο κοινός πρόγονος όλων των Κινέζων.

Περίπου 150 σπόροι συλλέχθηκαν τον Αύγουστο του 2016, τους οποίους πήραν μαζί τους στο διάστημα κινέζοι αστροναύτες με την αποστολή του Shenzhou-11 και διατηρήθηκαν στο εργαστήριο του Tiangong-2 από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου του περασμένου έτους.

Το πρόγραμμα βλάστησης ξεκίνησε στις 15 Μαΐου του τρέχοντος έτους και άλλοι 150 σπόροι οι οποίοι δεν είχαν πάει στο διάστημα βλάστησαν ταυτόχρονα στη διάρκεια συγκριτικής μελέτης.

Το προσωπικό παρακολούθησε τη διαδικασία βλάστησης σε 24ωρη βάση και κατέγραφε στοιχεία κάθε δύο ώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook