Με την εξέταση στην Ιστορία και τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής -αμφότερα γενικής Παιδείας- πέφτει σήμερα, Δευτέρα, η «αυλαία» για την «πρώτη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων των ΓΕΛ.

Ωστόσο, για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν και σε ειδικά μαθήματα, η… «δεύτερη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, με το μάθημα των Αγγλικών, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών.

Εξάλλου, από αύριο, Τρίτη 20 Ιουνίου, έως και τις 30 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες, για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Σχόλιο απο τους συνεργάτες του φροντιστηρίου “Διαλεκτική”

Θέματα αρκετά πρωτότυπα και ενδιαφέροντα. Τίποτε τετριμμένο και πολυεξετασμένο. Μετατόπιση χρονική προς την εποχή μας με σαφή αντιφασιστικό ιδεολογικό προσανατολισμό, που εκφράζεται κυρίως στις πηγές. Στις πηγές ζητήθηκε ένα θέμα σχετικό με την άνοδο του ιταλικού φασισμού και το άλλο σχετικό με την ελληνική  χούντα των συνταγματαρχών του 1967 και τη φοιτητική αντίσταση. 
Σίγουρα απαιτούν προσοχή και προϋποθέτουν καλό διάβασμα.

Τα θέματα στην Ιστορία

Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Ιστορία

Α. Παπανδρέου 102, Χανιά
www.dialektiki.edu.gr

 

Σχόλιο απο τους συνεργάτες του φροντιστηρίου “Ορίζοντες”

Τα Μαθηματικά φέτος, παρουσίασαν αυξημένη δυσκολία σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά θέματα. Σε γενικές γραμμές, τα θέματα απαιτούσαν καλή γνώση της ύλης και εμβάθυνση γνώσεων παλαιότερων ετών.

Τα θέματα στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής

Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Μαθηματικά

Κατεχάκη 18 Ηράκλειο / Κονδυλάκη 38 / Παπαναστασίου 173, Ηράκλειο / Αρκαλοχώρι

www.horizontes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook