Ανάθεση της επιμέλειας στους γονείς

Nέα εξέλιξη σχετικά με την ποινή της πολύκροτης υπόθεσης των μαθητών του Ρεθύμνου που τους επιβλήθηκε η ποινή κοινωνικής εργασίας 80 ωρών . Οι νέες πληροφορίες που ανατρέπουν την έκβαση της υπόθεσης είναι – όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία – ότι η ανάθεση της επιμέλειας ορίζεται στους γονείς και επιβάλλεται η αγορά ενός βιβλίου για να δοθεί στην βιβλιοθήκη του σχολείου.

Οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς οργάνωσαν κινητοποιήσεις στο Ρέθυμνο, όπως και σε πολλές πόλεις της χώρας, διεκδικώντας το αυτονόητο. Να έχουν ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα, για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, για σύγχρονες υποδομές και εργαστήρια.Η παραπομπή σε δίκη έγινε μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, με το δικαστήριο να αποφασίζει επιβολή ποινής κοινωνικής εργασίας 80 ωρών ως αναμορφωτικό μέτρο. Ταυτόχρονα κατηγορήθηκαν και οι γονείς των παιδιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Το αμέσως προηγούμενο διάστημα την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, είχε προκαλέσει η «τιμωρία» που επιβλήθηκε σε βάρος 3 ανηλίκων, μαθητών Γυμνασίου στο Ρέθυμνο που συμμετείχαν σύμφωνα με καταγγελίες στην συντονιστική επιτροπή κατάληψης σε σχολείο της περιοχής.

Η κ. Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, να αιτηθεί στο δικαστήριο ανηλίκων την άρση ή την μετατροπή του αναμορφωτικού μέτρου παροχής κοινωνικής εργασίας που επιβλήθηκε στους 3 ανήλικους μαθητές.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, και όπως αναφέρει η kathimerini, το μέτρο αυτό καταστρατηγεί την αρχή της αναλογικότητας, λαμβανομένου υπόψη αφενός των συνθηκών που φέρεται ότι τελέστηκε η πράξη για την οποία δικάστηκαν και αφέτερου της  προσωπικότητας και της ανηλικότητας των νεαρών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook