Με τέσσερα μετάλλια, δύο ασημένια και δύο χάλκινα, επέστρεψε από την Αθήνα η αποστολή του Α.Σ. Κρήτες, που συμμετείχε στο 2ο Κύπελλο Ακρόπολης, το οποίο διεξήχθη το διάστημα 16-18 Ιουνίου στο ΣΕΦ.

Τα ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι Μαρία Κατσούλη, Γιώργος Παλιουργιώτης και τα χάλκινα οι Γεωργία Μπουρδαντωνάκη, Στέλιος Καπριδάκης.

Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Καντάρας με αφορμή τη συμμετοχή του συλλόγου στο 2ο Κύπελλο Ακρόπολης δήλωσε τα εξής: «ένα πάρα πολύ ωραίο πρωτάθλημα με υψηλό ανταγωνισμό. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα που θέλαμε, να δοκιμάσουμε νέες κατηγορίες, να εξοικειωθούμε με τους νέους κανονισμούς και ν’ αγωνιστούν κάποιοι αθλητές μας για πρώτη φορά. Όλα πήγαν καλά, ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς και καταφέραμε να πάρουμε και 4 μετάλλια».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό στην επίσημη ενημέρωσή της αναφέρει τα εξής:

Σούπερ θέαμα στο 2ο Κύπελλο Ακρόπολης Ταεκβοντό, που πραγματοποιήθηκε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Συνολικά έγιναν 1450 αγώνες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και τις κατηγορίες σωματικού βάρους και σχεδόν στο σύνολό τους προσέφεραν έντονο συναγωνισμό και αμφίρροπες αναμετρήσεις. 

Η επιστροφή του αθλήματος μετά από 26 χρόνια στο ΣΕΦ και μάλιστα την χρονιά, που γιορτάζεται η επέτειος 30 χρόνων από την ίδρυση της ομοσπονδίας, είχε θετικό αντίκτυπο, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στο οργανωτικό. Όλα λειτούργησαν στην εντέλεια, χάρη στις προσπάθειες κυρίως των προπονητών, αλλά και των ανθρώπων της ομοσπονδίας.

«Η απόφασή μας να οργανώσουμε το Κύπελλο Ακρόπολης στο ΣΕΦ, κρίνεται επιτυχημένη. Τόσο από τις αντιδράσεις των ίδιων των αθλητών, αλλά και των προπονητών και συνοδών, καθώς και των γονιών που παρέστησαν μαζικά στους αγώνες. Εφαρμόσαμε ένα νέο σύστημα στη ζύγιση των αθλητών, που είχε μεγάλο κέρδος χρόνου και βέβαια με την χρήση 8 τερέν μπορούσε κανείς να απολαύσει πολλούς αγώνες, χωρίς καθυστέρηση. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, τα συμπεράσματά μας είναι απόλυτα ενθαρρυντικά. Είδαμε νέα παιδιά σε ηλικία, με πλούσιο ταλέντο, που έδειξαν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να πλαισιώσουν τις εθνικές μας ομάδες. Αυτό είναι καθαρό δείγμα της άριστης δουλειάς των σωματείων και των προπονητών σε ολόκληρη την Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό Νίκος Θωμαΐδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι αγώνες καλύφθηκαν σε “ζωντανή” μετάδοση (live streaming) ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση τους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και η μετάδοσή τους έγινε μέσα από το site της ΕΛΟΤ και του επίσημου καναλιού της στο YouTube.

Το Δ.Σ. του συλλόγου Α.Σ. Κρήτες ευχαριστεί την ΑΝΕΚ για την ευγενική χορηγία των εισιτηρίων, καθώς και τους χορηγούς του.


ο Γιώργος Παλουργιώτης


η Μαρία Κατσούλη


Ο Στέλιος Καπριδάκης


η Γεωργία Μπουρδαντωνάκη
 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook