Τον οικονομικό αλλά και διοικητικό του απολογισμό πραγματοποίησε σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΧ έγινε αναφορά στη δράση του ΕΣΧ τη χρονιά που πέρασε η οποία κύλησε δύσκολα για χιλιάδες εμπόρους πανελλαδικά δίνοντας τη σκυτάλη σε μια εξίσουν δύσκολη χρονιά.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΧ, Μανούσος Βουρλάκης, το πρώτο τρίμηνο 8000 επιχειρήσεις έκλεισαν ενώ ημερησίως γίνονται περίπου 800 ηλεκτρονικές κατασχέσεις.

Σε αυτό το ζοφερό κλίμα και στηριζόμενος οικονομικά στα ίδια του τα μέλη, ο ΕΣΧ, σύμφωνα με τον κ. Βουρλάκη, κατάφερε να πραγματοποιήσει δράσεις και να στηρίξει έμπρακτα εμπόρους που είχαν ανάγκη.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΧ:

Με τη συμμετοχή των συναδέλφων μας καταφέραμε να μην χάσει μια συνάδελφός μας το σπίτι της που είχε βγει σε πλειστηριασμό από την εφορία, καταφέραμε την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος ενός συναδέλφου, καταφέραμε σε δυο συναδέλφους που τους έκανε έξωση ο δήμος Χανίων από τα σπιτια τους στα ανατολικά τείχη να παραμείνουν εκεί με τη δέσμευση πως μόλις βρουν αξιοπρεπή καταλύματα θα φύγουν και τέλος σε δυο συναδέλφισσες στις οποίες ο δήμος Χανίων θα τους έκανε έξωση από τα καταστήματά τους πετύχαμε να πάρουν παράταση ώστε μέχρι τέλος της σεζόν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους.

Κατά τη διάρκεια του απολογισμού της σημερινής διοίκησης του ΕΣΧ, αλλά και της συζήτησης για τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου τους όπως είναι το φορολογικό, το ασφαλιστικό και η κυριακάτικη αργία, τονίστηκε ότι ανάγκη για να αντιμετωπίσουν οι έμποροι και οι μικροεπιχειρηματίες τις απώλειες των προηγούμενων χρόνων, είναι η μαζικοποίηση της δράσης του ίδιου του συλλόγου με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή επαγγελματιών σε αυτόν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook