Χωρίς προοπτική άμεσης ολοκλήρωσης οι εργατικές κατοικίες Περάματος Χωρίς προοπτική ολοκλήρωσης τουλάχιστον στην παρούσα φάση είναι οι 40 εργατικές κατοικίες στο Πέραμα, οι οποίες κληρώθηκαν πριν από 2 μήνες παρουσία του τότε υφυπουργού εργασίας Βασίλη Γκεγκέρογλου και του υφυπουργού προστασία του πολίτη Μανώλη Όθωνα σε μια τελετή η οποία τελικά αποδείχτηκε ιδιαίτερα βιαστική.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο ανάδοχος εργολάβος που αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα αδυνατεί να ολοκληρώσει το έργο, από το οποίο μένει μόλις το 10% των εργασιών που αφορούν διαμόρφωση εξωτερικών χώρων και δίκτυα ηλεκτρικού, νερού και τηλεπικοινωνιών

Μέχρι 31 Αυγούστου έχει περιθώριο ο ανάδοχος εργολάβος να ολοκληρώσει το έργο των Εργατικών κατοικιών Περάματος, πράγμα το οποίο όμως είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί.

Δυστυχώς και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και το μεγάλο άνοιγμα στην αγορά το οποίο μετά από ορισμένους διακανονισμούς φτάνει πλέον τις 200.000 ευρώ, κάνουν την προοπτική της ολοκλήρωσης των κατοικιών πολύ μακρινό όνειρο για τις 40 τυχερές οικογένειες.

«Φωνές» συνεργατών που γνωρίζουν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία κάνουν επίσης λόγο για ιδιαίτερα μειωμένες πιθανότητες ολοκλήρωσης, ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν καταφέρει ο ανάδοχος εργολάβος να ολοκληρώσει τους διακανονισμούς του και να ανασυνταχθεί οικονομικά.

Σε μια τέτοια περίπτωση πάντως, ο εργολάβος κηρύσσεται από τον ΟΕΚ έκπτωτος και η ολοκλήρωση του έργου γίνεται μέσα από μια χρονοβόρα διαδικασία από άλλον εργολάβο. Σύμφωνα με τους «γνωστούς χρόνους» αυτό θα πάρει ίσως και 2 χρόνια.

Πάντως, όπως τόνισε και ο προϊστάμενος του τοπικού γραφείου του ΟΕΚ κ. Αθανασιάδης έχει μείνει μόλις το 10% των εργασιών και ο εργολάβος κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να το ολοκληρώσει.

Οι εργασίες που έχουν μείνει αφορούν κατά κύριο λόγο, τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, τα δίκτυα ΔΕΗ,ΟΤΕ και νερού και μικροεργασίες εντός των διαμερισμάτων.

Από την άλλη πλευρά εκείνος που από την αρχή έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Νικολιδάκης, ο οποίος μιλούσε για αδυναμία ολοκλήρωσης αφού η έκπτωση του 40% κατά τη γνώμη του ήταν πολύ μεγάλη. Ο κ. Νικολιδάκης αναφερόμενος και άλλες φορές στις εργατικές κατοικίες του Περάματος μιλούσε για λάθη και αδυναμίες των κατασκευών και σήμερα φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Ούτε η εξέταση των φακέλων έχει ξεκινήσει ακόμα

Ακόμη υπάρχει το περιθώριο της κατάθεσης των δικαιολογητικών στον ΟΕΚ, αφού ως γνωστόν η κλήρωση, έγινε κατά δήλωση των συμμετεχόντων σε αυτή και τα δικαιολογητικά όσων κληρώθηκαν θα εξεταστούν στο μέλλον.

Ο ΟΕΚ που δείχνει να «χαλάρωσε» μετά το πρόβλημα στην κατασκευή, προχωράει με απελπιστικά αργούς ρυθμούς τις διαδικασίες και το μόνο που βιάστηκε να ολοκληρώσει ήταν η διεξαγωγή της κλήρωσης.

Τέλος, ακόμα και ο φύλακας που είχε αναλάβει τη φύλαξη των κατοικιών και δούλευε και ως εργάτης σε αυτές, έχει απομακρυνθεί, ενώ ο εξωτερικός χώρος ήδη άρχισε να «δασώνει».  

 

rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook