Η Ευρωζώνη χρειάζεται να κινηθεί προς την κατεύθυνση ενός είδους δημοσιονομικής ένωσης για να αντιμετωπίσει την κρίση η οποία έχει υπονομεύσει την αξία του κοινού νομίσματος, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το αν η μοναδική λύση για την επιβίωση της Ευρωζώνης είναι ένα είδος δημοσιονομικής ένωσης, ο George Osborne. δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι η «Η σύντομη απάντηση είναι ναι».

«Ήμουν κατά της ένταξης της Βρετανίας στην Ευρωζώνη. Ένας από τους λόγους οφειλόταν στο ότι θεωρούσα πώς η λογική του να υπάρχει κοινό νόμισμα σε οδηγεί να έχεις μια πολιτική παρόμοια με εκείνη του κοινού προϋπολογισμού. Δεν μπορεί να έχεις το ένα χωρίς το άλλο», σημείωσε.

«Ένα ασταθές Ευρώ είναι πολύ κακό για εμάς, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν υπονομεύεται η επιρροή μας σε σημαντικές αποφάσεις, όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Αλλά, ναι, πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει μια μεγαλύτερη δημοσιονομική ένωση προστατεύοντας παράλληλα το εθνικό μας συμφέρον», πρόσθεσε.