Επιστολή για τις δράσεις του κατηχητικού σχολείου της ενορίας Αγ. Νεκταρίου Κάτω Σούδας αλλά τις εκδηλώσεις του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας, απέστειλε ο κάτοικος της περιοχής, Σταύρος Μυριδάκης, θέλοντας να δώσει συγχαρητήρια σε όλους όσους βρίσκονται πίσω από αυτές τις δράσεις.

Για το κατηχητικό σχολείο

Κάθε φορά που βρίσκομαι σε εκδηλώσεις του κατηχητικού σχολείου της ενορίας Αγ. Νεκταρίου Κάτω Σούδας, δεν σας κρύβω ότι νοιώθω μια ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση. Νοιώθω χαρά και συγκίνηση, γιατί βλέπω ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, με την βοήθεια του Θεού και της πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Παναγίας μας, το κατηχητικό σχολείο, που τόσο πολύ απαξιώθηκε, πολεμήθηκε και υποτιμήθηκε κατά το παρελθόν, συνεχίζει να λειτουργεί άριστα και υποδειγματικά στην μικρή τοπική μας κοινωνία, εδώ στην Ενορία της Κάτω Σούδας, με την έμπειρη και ακούραστη δασκάλα, κατηχήτρια κυρία Χριστίνα Καραστεργίου, την οποία εγκάρδια συγχαίρω, για τους πλούσιους, και γλυκύτατους καρπούς της εντυπωσιακής και επιμελημένης πνευματικής εργασίας της.

Αγαπητά μου παιδιά, βλέποντας τα αγνά και αθώα πρόσωπά σας, και ακούοντας τις γλυκές και ωραιότατες φωνές σας, δοξάζω και ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου τον Θεό, γιατί στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που ζούμε, μου δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Σ’ αυτήν την περίοδο της πνευματικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης, για την πατρίδα μας, εσείς τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου της Ενορίας μας, που ζείτε τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας και αγωνίζεστε τον καλό αγώνα του Χριστού, εσείς είστε η καλύτερη απόδειξη, πως η ζωή, η αγάπη, η χαρά και η ευτυχία βρίσκονται μόνο κοντά στο Χριστό μας, και μέσα στην Αγία Εκκλησία μας. Μακριά από το Δημιουργό του ο άνθρωπος, δεν μπορεί να ζει και να ελπίζει, διότι η απομάκρυνση από το Θεό, είναι απομάκρυνση από την αληθινή και πραγματική ζωή.

Συγχαρητήρια στους Δασκάλους του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν οι εκδηλώσεις για τη λήξη των μαθημάτων του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας, την Τρίτη και την Τετάρτη, 13 και 14 Ιουνίου 2017 αντίστοιχα.

Για άλλη μια φορά οι γονείς και οι κηδεμόνες αλλά και σύσσωμη η τοπική κοινωνία απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα, μια καταπληκτική εορτή που οργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία οι εκπαιδευτικοί των 2 δημοτικών σχολείων της Σούδας.

Συγχαρητήρια σε όλους στους μικρούς μαθητές και στις μαθήτριες για την προσπάθεια τους και την άψογη εμφάνιση τους. Παιδιά σας εύχομαι καλό καλοκαίρι, να διασκεδάσετε πολύ στις καλοκαιρινές σας διακοπές, να περάσετε όμορφα και να μην ξεχνάτε ποτέ «πως η γνώση είναι δύναμη».

Θερμά συγχαρητήρια στους ικανότατους και έμπειρους παιδαγωγούς μας που με τις πολύτιμες γνώσεις τους και την ευρυμάθεια τους, την μεθοδική και συστηματική εργασία τους, για μια ακόμη σχολική χρονιά δίδαξαν άριστα και καθοδήγησαν σωστά στους δρόμους της γνώσεως και των γραμμάτων τα βλαστάρια μας. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας καλή συνέχεια στο εκπαιδευτικό έργο σας, υγεία, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία.

Μυριδάκης Σταύρος
Κάτοικος Σούδας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook