Δείτα τα 6 σημεία του ψηφίσματος

“Με αφορμή το  αδιέξοδο που έχει προκληθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία οι παρατάσεις στις συμβάσεις των συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) κρίθηκαν ομόφωνα αντισυνταγματικές με το σκεπτικό ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά, τόσο τις παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων όσο και τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική του Συνεδρίαση στις 20/06/2017, με ομοφωνία των παρόντων μελών του ενέκρινε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, με το οποίο ο Δήμος Πλατανιά:  

1. Στηρίζει το έργο και τον ρόλο των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, το οποίο θεωρεί πολύ σημαντικό και πρώτης γραμμής για τον δήμο και τους δημότες.

2. Εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των συμβασιούχων υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας για ολοκλήρωση του συνόλου του χρόνου της σύμβασης τους – στις 31/12/2017 – και καταβολή των δεδουλευμένων τους για τον ανωτέρω χρόνο.

3. Επισημαίνει ότι οι συμβασιούχοι υπάλληλοι που απασχολούνται στον Δήμο Πλατανιά υπό το εν λόγω καθεστώς είναι άκρως απαραίτητοι, καθώς καλύπτουν σημαντικές ανάγκες καθαριότητας του Δήμου. Πιθανή απομάκρυνσή τους, ιδιαίτερα εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.

4. Απαιτεί και εμμένει στην πάγια θέση του για την προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας στους ΟΤΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανάγκες στις ανταποδοτικές δημοτικές υπηρεσίες και δει στον τομέα της καθαριότητας και να παύσουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας.

5. Καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων και την οριστική επίλυση των παραπάνω θεμάτων

6. Η δημοτική αρχή και οι εργαζόμενοι, συναισθανόμενοι την κοινωνική τους ευθύνη, αποδεικνύουν καθημερινά ότι προστατεύουν την δημόσια υγεία και το περιβάλλον και καλούν την κυβέρνηση να μην διανοηθεί την ποινικοποίηση των δημοτικών αρχών για την καταβολή των ημερομισθίων στους εργαζόμενους κατά την παράταση των συμβάσεών τους.

Το παρόν ψήφισμα να διαβιβαστεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού (Κτήριο Βουλής των Ελλήνων, Βασ. Σοφίας 2,Τ.Κ. 10021 Αθήνα), στον Υπουργό Εσωτερικών, στα κόμματα της Βουλής, στους Βουλευτές Χανίων, στην ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔ Κρήτης και στο Σύλλογο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χανίων και να αποσταλεί στα τοπικά ΜΜΕ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook