Επέλεξε ένα ταγέρ και καπέλο στα χρώματα της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλοί το θεώρησαν μήνυμα προς την Μέι για το Brexit

Ένα μεγάλο ερώτημα «βασανίζει» τους βρετανούς πολίτες τις τελευταίες ώρες: Ήθελε να περάσει μήνυμα κατά του Brexit η βασίλισσα Ελισάβετ που ντύθηκε «Ευρωπαϊκή Ένωση» κατά την χθεσινή ανάγνωση του Λόγου του Θρόνου; 

Η 90χρονη βασίλισσα εμφανίστηκε στη Βουλή των Λόρδων προκειμένου να ανοίξει τις εργασίες του σώματος που θα οδηγήσει την Μεγάλη Βρετανία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την περίσταση επέλεξε να φορέσει ένα μπλε ταγέρ με ασορτί καπέλο, το οποίο ήταν στολισμένο με μπλε και κίτρινα λουλουδάκια – κάτι που σε πολλούς θύμισε την σημαία της ΕΕ! 

Αμέσως το διαδίκτυο κατακλύστηκε από μηνύματα και χιουμοριστικά σχόλια που αφορούν στο αν πραγματικά η υπέργηρη μονάρχης θέλησε ή όχι να δείξει με αυτόν τον τρόπο την αποδοκιμασία της προς την Τερέζα Μέι.

 

 

Συνοδευόμενη από τον πρίγκιπα Κάρολο, καθώς ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος εισήχθη στο νοσοκομείο, η Βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε για νέες εμπορικές σχέσεις, για την αφοσίωση στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής και για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Όμως κεντρικό ρόλο στην ομιλία της κατέλαβε, όπως ήταν φυσικό, το Brexit, για το οποίο ξεκαθάρισε πως επιβάλλεται να διασφαλιστεί ότι θα είναι επιτυχημένο.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι να διασφαλίσει τη καλύτερη δυνατή συμφωνία, καθώς η χώρα αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι υπουργοί μου δεσμεύονται να συνεργαστούν με το Κοινοβούλιο και όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, ώστε να οικοδομήσουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση για το μέλλον της χώρας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook