Να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης καλεί η δημοτική σύμβουλος Χανίων, Νάνσυ Αγγελάκη, τον δήμαρχο Χανίων κατηγορώντας τον για ανικανότητα, έλλειψη συνεργασίας και αυταρχικότητα.

Με αφορμή και τη μη ένταξη των δυο έργων για την ανάπλαση της πλατείας Σούδας και την αποκατάσταση του ποταμού Μορώνη, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, η κα Αγγελάκη τονίζει ότι η σημερινή δημοτική αρχή “δεν ξεκίνησε από το σημείο μηδέν, είναι στο σημείο μηδέν”

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νάνσυς Αγγελάκη:

«H έλλειψη διεκδικητικού πλαισίου και η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής στην διαχείριση των σημαντικών θεμάτων του Δήμου μας, έρχεται στο προσκήνιο για μία ακόμη φορά, με αφορμή την απένταξη των έργων της ανάπλασης της πλατείας Σούδας και της αποκατάστασης του υγροβιότοπου του ποταμού Μορώνη.

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Βάμβουκας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ρίχνει το φταίξιμο σε… «κάποιους αντιπολιτευόμενους», προβαίνοντας μάλιστα σε σειρά συστάσεων και υποδείξεων, φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει ότι «προς λύπη κάποιων συνεχίζουμε με επιμονή και όραμα το έργο στον Δήμο μας…».

Για ποιο όραμα και έργο μιλά ο κ. Βάμβουκας;

Μάλλον, πρόκειται για… όνειρα θερινής νυκτός, αφού κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του, δεν έχει οραματιστεί, σχεδιάσει και υλοποιήσει κάποιο έργο, μεγάλο ή μικρό, με τα προβλήματα να συσσωρεύονται καθημερινά.

Είναι γεγονός ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν ξεκίνησε από το σημείο μηδέν, είναι στο σημείο μηδέν.

Η έλλειψη συνεργασίας με τους εργαζόμενους, η έλλειψη τεχνικών έργων, η υποβάθμιση κοινωνικών δομών, η εγκατάλειψη των περιαστικών  Δήμων, οι ελιτίστικες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καταμαρτυρούν την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να επιλύει τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του Δήμου. Και για να καλύψει αυτή την αδυναμία, την ανεπάρκεια και ανικανότητα, κατηγορεί την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Με κύριο χαρακτηριστικό την αυταρχικότητα και την έλλειψη διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς και τις κοινωνικές ομάδες, το μόνο που – τελικά – έχει καταφέρει ο κ. Βάμβουκας,  είναι να ωθεί  τους συνδημότες μας στα άκρα, με πρόσφατο παράδειγμα  τα κλειστά καταστήματα στις 31 Μαΐου και τις μαύρες σημαίες στο Δημαρχείο.

Η έλλειψη συνεννόησης και συνεργασίας αντικατοπτρίζεται δε και στην παράταξή του, αφού ούτε τις ψήφους των συμβούλων του δεν συγκεντρώνει στις ψηφοφορίες των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων. Σημειωτέον δε, ότι από τους 29 Συμβούλους της παράταξής του, απαιτείται η ψήφος των 25 για να έχει την πλειοψηφία.

Κύριε Βάμβουκα, μήπως πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης; Για να τύχει αυτός ο Δήμος ένα καλύτερο μέλλον!!!

Υ.Γ. Όσον αφορά στα έργα της ανάπλασης της πλατείας Σούδας και της αποκατάστασης του υγροβιότοπου του ποταμού Μορώνη, θυμίζω στον κ. Βάμβουκα ότι προσωπικά είχα ψηφίσει  υπέρ (όπως και για κάθε άλλο έργο που «έρχεται» προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο), με γνώμονα την ανάπτυξη του Δήμου μας».

Νάνσυ (Ναυσικά) Αγγελάκη
πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π.,
Δημοτική Σύμβουλος Χανίων,
πρώην Αντιδήμαρχος,
πρώην πρόεδρος ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook