Πρώτη ενημέρωση 11.36 / Τελευταία ενημέρωση 14.50

Τεράστια καταστροφη σε σπίτι στα Χανιά

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 11.30 το πρωί και σε σπίτι που βρίσκεται στην περιοχή Πασακάκι στα Χανιά. Οι φλόγες επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα από τον τρίτο όροφο και τύλιξαν το σπίτι, ενώ μόνο ένα μέρος του ισογείου γλίτωσε από την μανία της πυρκαγιάς.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ενισχυμένη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων με συνολικά 24 πυροσβέστες.

Η κατάσβεση ήταν αρκετά δύσκολη καθώς επρόκειτο για ξύλινη κατασκευή σπιτιού (ισόγειο, 1ος όροφος και ρετιρέ) κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να λαμπαδιάσει γρήγορα. Επιπλέον εντός του χώρου υπήρχαν φιάλες υγραερίου, καθώς μια κάτοικος όταν εκδηλώθηκε η φωτιά άκουσε δυο εκρήξεις, ενώ εκφράστηκαν φόβοι κατάρρευσης τμήματος του σπιτιού.

 
 

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Flashnews.gr είναι Πόντιος ωστόσο ευτυχώς βρισκόταν εκτός σπιτιού όταν ξέσπασε η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες οι οποίες ακόμα δεν έχουν επαληθευτεί, πιθανώς ο άνθρωπος που βρισκόταν εντός του σπιτιού εκτελούσε εργασίες παρασκευής σαπουνιού και ενδεχομένως ξέχασε για λίγα λεπτά το καυτό λάδι που χρησιμοποιούσε για την παρασκευή, με αποτέλεσμα οι φλόγες να τυλίξουν γρήγορα τον πάνω όροφο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πυρκαγιά προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές σε ολόκληρο το σπιτι με το τρίτο τμήμα να έχει καεί ολοσχερώς.

Εκτός από το ίδιο το σπίτι που έχει καταστραφεί από τις φλόγες ζημιές προκλήθηκαν και στην οικία που βρίσκεται μπροστά από το καιόμενο σπίτι και συγκεκριμένα έσπασαν τζάμια και υπήρξαν ζημιές στις σωληνώσεις.

Νωρίτερα, κλήθηκε συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα καθώς και η αστυνομία για να συνδράμει ώστε η πυροσβεστική να προχωρήσει στο έργο της κατάσβεσης.

 

Ο κύριος Δημοσθένης Μπουντουράκης στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλη δυσκολία ως προς τον έλεγχο της πυρκαγιάς, καθώς εντός υπήρχαν πολλά εύφλεκτα υλικά, ιδιαίτερα στον τελευταίο όροφο από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook