Τελευταία ενημέρωση 13:30

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τη δημοτική αρχή, η οποία ψάχνει τη ..χρυσή τομή για τα σκουπίδια στο Ηράκλειο οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα δέχτηκαν να καθαρίζουν πέντε βασικά σημεία της πόλης.

Σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου στη Λότζια πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ανάμεσα στον ίδιο, τους αντιδημάρχους και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας.

Η δημοτική αρχή ψάχνει τη …χρυσή τομή καθώς από τη μια στηρίζει τους συμβασιούχους της καθαριότητας από την άλλη όμως το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο Ηράκλειο είναι ήδη εκτός ελέγχου με το μόνιμο προσωπικό να μην επαρκεί για την αποκομμιδή των απορριμμάτων.

Οι συμβασιούχοι της υπηρεσίας καθαριότητας δέχτηκαν να καθαρίζουν σε καθημερινή βάση πέντε βασικά σημεία του Ηρακλείου. Το σταυρό της πόλης, το αεροδρόμιο, την Κνωσό, το λιμάνι και το αρχιολογικό μουσείο Ηρακλείου. 

Οι μόνιμοι εργαζόμενοι του δήμου από την άλλη έχουν επικεντρωθεί στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τα νοσοκομεία της πόλης και από τις υπόλοιπες περιοχές όταν αυτό είναι εφικτό.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τα σκουπίδια στην υπόλοιπη πόλη αφού ο όγκος τους σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου είναι ήδη μεγαλύτερος από εκείνον που είχε συσσωρευτεί -μέσα και έξω από τους κάδους- κατά τη διάρκεια της προηγούμενης απεργίας.

Και όλα αυτά εν αναμονή του πρώτου καύσωνα του καλοκαιριού που αναμένεται να κάνει την κατάσταση αφόρητη.

Πρίν από λίγο μάλιστα η Διεύθυνση δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης έστειλε έγγραφο προς όλους τους δήμους του νησιού να προβούν άμεσα σε ψεκασμούς των σκουπιδιών, όπου αυτά είναι συσσωρευμένα ενώ ταυτόχρονα κάνει έκκληση στους πολίτες να μην πετούν οργανικά απόβλητα στους κάδους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook