Ο προηγούμενος πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδης είχε δηλώσει ότι για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες, πρώτο κριτήριο επιλογής προορισμού αποτελεί το αίσθημα ασφαλείας. Με επιθέσεις αυτοκτονίας στα κεντρικότερα σημεία των ευρωπαϊκών πόλεων εναντίον «εχθρών» – ανυποψίαστων ανθρώπων που έτυχε να βρεθούν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά και πέρα από τον τουρισμό, απαραίτητη προϋπόθεση για ομαλότητα, ανάπτυξη και ευημερία είναι η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και δικαιοσύνης. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η χώρας μας υποχωρεί δραματικά και στα δυο.

Η είδηση της χθεσινής ημέρας που μάλλον δεν πήρε τη διάσταση που της άξιζε ήταν ο βανδαλισμός περιπολικού της ΕΛΛΑΣ από αντιεξουσιαστές, πίσω ακριβώς από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Για όσους δεν έμαθαν, είκοσι λεβέντες, απ’ αυτούς που εκ του ασφαλούς παριστάνουν τους επαναστάτες, σταμάτησαν μέρα μεσημέρι περιπολικό και επιτέθηκαν στους δύο επιβαίνοντες με πέτρες και λοστούς. Οι αστυνομικοί άρον άρον εγκατέλειψαν αυτοκίνητο (και κρατούμενο!) και δοξάζουν το Θεό που γλίτωσαν με μικροτραύματα. Όταν έφτασαν οι ενισχύσεις, τα επαναστατημένα νιάτα μας βρήκαν καταφύγιο στο παρακείμενο κτίριο της ΑΣΟΕΕ…  Πριν λίγο καιρό, σε ένα άλλο πανεπιστημιακό κτίριο, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά βρέθηκε πτώμα ναρκομανούς, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να δημοσιεύσουν επώνυμη επιστολή – καταγγελία στην οποία αρνούνται να συνεχίσουν τις σπουδές τους χωρίς να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Θα μπορούσα να γεμίζω ολόκληρη την εφημερίδα με τέτοια παραδείγματα, αλλά νομίζω όλοι καταλάβαμε.

Την ίδια ώρα οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας πνίγονται στα σκουπίδια, λόγο της απεργίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Δεν θα εξετάσουμε εδώ το δίκαιο ή άδικο του αιτήματος για μονιμοποίηση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να ικανοποιηθεί. Βουνά τα σκουπίδια στα κεντρικότερα σημεία των περισσοτέρων πόλεων, εκεί που ο επισκέπτης θέλει να κάνει τη βόλτα του, αλλά και που ο κάτοικος κάνει τη δουλειά του. Βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και μάλιστα διπλή, υγειονομική και οικονομική, καθώς εκτός της απειλής της υγείας μας η εικόνα των σκουπιδιών δίπλα στην Ακρόπολη για παράδειγμα, ακυρώνει με μιας όλες τις διαφημιστικές καμπάνιες που έγιναν για την προώθηση της πατρίδας μας. 

Πολύ φοβάμαι πως η ασυδοσία που καλλιεργήσαμε από τη μεταπολίτευση και πέρα θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο ισχυρότερο του οικονομικού. Η παντελής έλλειψη αλληλοσεβασμού είναι αφόρητη, κοινωνικά οδηγεί σε πλήρη ανομία και καταστάσεις ζούγκλας. Η αδιαφορία των εμπλεκόμενων είναι επιδεικτική, για παράδειγμα ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου το μόνο που βρήκε να πει ήταν πως οι φοιτητές τα παραφουσκώνουν, ενώ ο υπουργός των Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης το έριξε στην…  αριθμητική. Απολύονται 10.000 άτομα, όχι 6.500 χιλιάδες είναι και θα πάρουμε πίσω τους 2.500. Για τον πολίτη που ξεζουμίζεται στους φόρους για τις παραπάνω υπηρεσίες, τίποτα.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook