Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στον ιατρικό κόσμο

Τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Πετρόπουλος Αναστάσιος. 

Κατά την επίσκεψη αυτή δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Η. να θέσουν στον Υπουργό μια σειρά θεμάτων που απασχολούν του ιατρούς της χώρας. 

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Ι.Σ.Η. αναφέρθηκαν στον φοροεισπρακτικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τονίζοντας ότι οι υψηλές εισφορές δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος, απεναντίας αυξάνουν την εισφοροδιαφυγή, την μαύρη εργασία, την ανεργία και την ιατρική μετανάστευση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον «ξαφνικό θάνατο» του κλάδου των μονοσυνταξιούχων θέτοντας το αίτημα της άμεσης αναδιανομής των  εισφορών στους δικαιούχους που επί χρόνια στήριζαν τον κλάδο.

Αναφέρθηκαν επίσης στην φορολογική εξόντωση του ελεύθερου επαγγελματία ιατρού δίνοντας έμφαση στη νέα εγκύκλιο που εκδόθηκε από τον ΕΦΚΑ για την παράλληλη ασφάλιση και την καταβολή διπλών εισφορών από την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος και εξαρτημένης εργασίας. Τέλος, έθεσαν το θέμα του τρόπου φορολόγησης των απογευματινών ιατρείων, εισόδημα το οποίο λογίζεται ως επιχειρηματική δραστηριότητα ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για εισόδημα που προέρχεται από σχέση μισθωτής εργασίας. 

Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις των μελών του Ι.Σ.Η. ευχαρίστησε για τις παρατηρήσεις και υποσχέθηκε ότι θα τις λάβει σοβαρά υπόψη του.

Στη συνάντηση, εκτός από τον Υπουργό, τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Ηγουμενίδη, τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Η. κ. Χάρη Βαβουρανάκη παρευρέθησαν οι κ.κ.: Στέλλα Βρακά, Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκος Βολιτάκης, Πρόδερος Πειθαρχικού Συμβουλίου Ι.Σ.Η., Μανόλης Πατεράκης, μέλος Δ.Σ. Ι.Σ.Η., Δημήτρης Ξυδάκης, Συντονιστής Νοσοκομειακών Ιατρών Ι.Σ.Η.- εκπρόσωπος στον Π.Ι.Σ., Νίκος Λαθουράκης, Συντονιστής ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. – εκπρόσωπος στον Π.Ι.Σ, Γιώργος Κωστάκης, Πρόεδρος Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Ν.Η., Αλέξανδρος Πατριανάκος, μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας-μέλος Επιστημονικής Επιτροπής ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook