H ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ στα πλαίσια της δραστηριότητας που αναπτύσσει ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26/6/2017), πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 23 Ιούνη, περιοδεία με επικεφαλής τον Σ. Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο, στην κοινότητα του ΚΕΘΕΑ στην Αλικαρνασσό.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας, το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τη Διεύθυνση της κοινότητας, τον ΔΣ του συλλόγου οικογένειας της κοινότητας, τους εργαζόμενους στην κοινότητα αλλά και μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων.

Στην πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν το κλιμάκιο του ΚΚΕ για τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν λόγω της υποχρηματοδότησης, η οποία συνεχίζεται και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων και έχει σημαντικές επιπτώσεις κυρίως στη στελέχωση των δομών απεξάρτησης με εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο Στέλιος Ορφανός σημείωσε στις παρεμβάσεις του πως οι αιτίες που δημιουργούν την τοξικοεξάρτηση είναι ο πόλεμος, η φτώχεια, η πείνα, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η ανεργία, η ανισότητα όλα επιπτώσεις του καπιταλιστικού συστήματος. Επιπλέον, καταδίκασε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που, ενώ θα προωθήσει και νομοθετικά την νομιμοποίηση των ναρκωτικών, με μπούσουλα τις οδηγίες της ΕΕ, προσπαθεί από τώρα να προετοιμάσει το έδαφος με θεωρίες περί δήθεν «θεραπευτικών» ναρκωτικών.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ καλεί το λαό να αντιταχθούν σθεναρά στις απόπειρες της κυβέρνησης για νομιμοποίηση των ναρκωτικών και να υποστηρίξουν το αίτημα για υπηρεσίες πρόληψης, για υλοποίηση του δικαιώματος των εξαρτημένων, για θεραπεία και επανένταξη, για υποστήριξη των εργαζομένων στα θεραπευτικά προγράμματα και στις οικογένειες των εξαρτημένων που τους στηρίζουν. 

Στη συνέχεια, το μέλος της ΕΠ ανέλυσε την πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση για τις δομές του ΚΕΘΕΑ, εξασφάλιση πλήρους επάρκειας σε υγειονομικό και άλλο υλικό, ανανέωση εξοπλισμού, εκσυγχρονισμό των υποδομών και παροχή δωρεάν προγραμμάτων επιμόρφωσης για τους εργαζόμενους. Επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για μονιμοποίηση των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα και να σταματήσει το καθεστώς με μπλοκάκι που γενικεύεται με βάση τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης.

Τέλος, τόνισε ότι είναι σημαντική η κοινή δράση των εργαζομένων, των γονέων, με τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων στα σχολεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους για την ενίσχυση και επέκταση των στεγνών προγραμμάτων (πρόληψη – θεραπεία/απεξάρτηση – κοινωνική επανένταξη) σε όλη την Κρήτη, με διάφορες μορφές. 

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook