Η Toyota θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του Prius Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) στις 15 Σεπτεμβρίου, στη διεθνή έκδοση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.
 
Σύμφωνα με το 4troxoi.gr, το νέο Prius Plug-in Hybrid που θα παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη διαθέτει νέες και μικρότερες σε μέγεθος μπαταρίες ιόντων-λιθίου, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια με περισσότερη διάρκεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα του συνεργαζόμενου βενζινοκινητήρα ανέρχονται πλέον σε μόλις 49 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, έχοντας μειωθεί στο μισό σε σχέση με τη βασική έκδοση του Prius. Mαζί με το Prius Plug-in Hybrid παρουσιάζεται φυσικά και η τελευταία εξέλιξη του συστήματος Hybrid Synergy Drive (HSD).
 
Το Prius Plug-in θα είναι πλέον η ναυαρχίδα της γενιάς Prius range κι επιπλέον θα είναι κατάφορτο με νέες, οικολογικού χαρακτήρα τεχνολογίες. Το 2012 η Toyota θα διαθέτει στη γκάμα της τέσσερα υβριδικά μοντέλα παραγωγής: To Prius, το παραγόμενο στη Μεγάλη Βρετανία Αuris, το νέο επταθέσιο Prius+ και το νέο Yaris.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook