Η παράκρουσή της θα μπορούσε να έχει αποδειχτεί ακόμη και επικίνδυνη για το ίδιο της το παιδί. Παρόλα αυτά, στο βίντεο που έχει προκαλέσει κατακραυγή στο διαδίκτυο, μία μητέρα φαίνεται να να βάζει σε προτεραιότητα όχι την υγεία του παιδιού της αλλά το φύλο του γιατρού που θα την κρίνει, ζητώντας “λευκό γιατρό”. 

Στο τετράλεπτο βίντεο, η γυναίκα ακούγεται να ζητά επανειλημμένως να εξεταστεί ο γιος της από «λευκό γιατρό». Το προσωπικό του νοσοκομείου ευγενικά της εξηγεί πως το παιδί πρέπει να εξεταστεί από παιδίατρο και πως τη στιγμή εκείνη «κανείς παιδίατρος δεν ταίριαζε στην περιγραφή» της. «Μου λέτε πως σε ολόκληρο νοσοκομείο δεν υπάρχει ούτε ένας λευκός γιατρός; Μπορώ να δω έναν γιατρό που να είναι λευκός; Που δε θα έχει καφέ δόντια και θα μιλά αγγλικά», αντέτεινε εκείνη.

Οι ασθενείς που περιμένουν τη σειρά τους ακούγονται να την ενθαρρύνουν να πάει σε άλλη κλινική, με εκείνη να τους απαντά πως είχε πάει ήδη και πως «και εκεί υπήρχαν μόνο καφέ γιατροί που δε βοήθησαν το παιδί μου». Στο ρατσιστικό κρεσέντο της δε, καταλήγει: «ούσα λευκή σ’αυτή τη χώρα, θα έπρεπε απλώς να αυτοπυροβοληθώ».

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη δυσφορία των παριστάμενων: «Το παιδί σου προφανώς έχει περισσότερα προβλήματα με εσένα μητέρα κι όχι επειδή χρειάζεται να το δει γιατρός. Είσαι εξαιρετικά ανάγωγη και ρατσίστρια», ακούγεται να της λέει μία γυναίκα. «Είσαι μελαμψή, είσαι μελαμψή. Όλοι μου επιτίθεστε επειδή είμαι λευκή», συνέχισε εκείνη εκτός ελέγχου.

Το βίντεο κατέγραψε ένας από τους παριστάμενους, ο Hitesh Bhardwaj: «Ήταν πολύ άσχημο, ήταν ανάρμοστο και δεν έπρεπε να περάσει απαρατήρητο. Το όλο επεισόδιο εξακολούθησε να επαναλαμβάνεται στο κεφάλι μου. Ήμουν σοκαρισμένος», τόνισε ο ίδιος.

Στην κλινική κλήθηκε η αστυνομία, η οποία μίλησε με όλους. Δεν ασκήθηκε δίωξη στη γυναίκα ενώ ούτε οι υπεύθυνοι της κλινικής ούτε η ίδια η μητέρα έχουν προβεί σε κάποιου είδους δήλωση.

Η περιοχή Μισισάουγκα του Καναδά όπου συνέβη το περιστατικό, θεωρείται η πιο πολυπολιτισμική περιοχή του Καναδά – με το μισό του πληθυσμού της να αποτελείται από ανθρώπους ξένης καταγωγής, κυρίως ασιατικής.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook