Οι δύο μεγάλες βαλίτσες κίνησαν τις υποψίες των Λιμενικών

Τρεις Πακιστανοί συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για κατοχή και εμπορία 820 συνολικά λαθραίων πακέτων τσιγάρων και 305 συνολικά λαθραίων συσκευασιών καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα Ηρακλείου, εντοπίστηκε ένας 25χρονος, κατά την αποβίβαση του από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, ο οποίος μετέφερε μεγάλη χειραποσκευή. 

Αφού τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, ακινητοποιήθηκε κατά τη συνάντησή του με 18χρονο, όπου διαπιστώθηκε ότι η χειραποσκευή περιείχε 480 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, καθώς και 105 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε ένας 37χρονος, κατά την αποβίβαση του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, όπου κατόπιν ελέγχου σε πανομοιότυπη χειραποσκευή που μετέφερε, διαπιστώθηκε ότι περιείχε 340 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, καθώς και 200 συσκευασίες καπνού, τα οποία επίσης δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι εν λόγω ποσότητες καπνικών ειδών, ένα (01) Δ/Κ όχημα, τέσσερις (04) συσκευές κινητών τηλεφώνων και ένα (01) πλαστό έγγραφό που βρέθηκε στην κατοχή του 25χρονου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook