Ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2017

Καθορίστηκε ο αριθμός των δικαιούχων που θα ενταχθούν στα προγράμματα και τις παροχές του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2017, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής τους, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), την οποία υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Αριθμός δικαιούχων

Ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2017, καθορίζεται κατ’ ανώτατο όριο, ως εξής:

– Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού 59.000 άτομα, εκ των οποίων: α) 55.000 άτομα να πραγματοποιήσουν έξι ημέρες διακοπές (πέντε διανυκτερεύσεις), β) 4.000 συνταξιούχοι να πραγματοποιήσουν έξι ημέρες διακοπές (πέντε διανυκτερεύσεις) και μέχρι πέντε πέντε απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.

– Στο εκδρομικό πρόγραμμα 12.500 άτομα να πραγματοποιήσουν 4ήμερες εκδρομές.

– Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων 66.000 άτομα.

– Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων 175.000 άτομα. Η προμήθεια δωρεάν βιβλίων της επιλογής τους γίνεται από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.

– Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες 1.300 άτομα.

– Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών 20.000 άτομα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook