Πένες με μπέικον και μοτσαρέλα με κόκκινη σάλτσα στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και λαχταριστό φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά 

500 γρ. πένες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
16 φέτες μπέικον χοντροκομμένες
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (2×400 γρ.)
3 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
350 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση 

Βράζετε τις πένες, σε αρκετό αλατισμένο κοχλαστό, νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε και τις λαδώνετε.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε και το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 2 λ περίπου ή μέχρι να γίνει τραγανό.

Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, το τοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό ζεστό, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αποσύρετε τη σάλτσα σας από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.

Εν τω μεταξύ, έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και έχετε λαδώσει ή βουτυρώσει ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε μέσα τις στραγγισμένες πένες, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε να πάει παντού. Καλύπτετε τις πένες με τις φέτες μοτσαρέλας, βάζετε το ταψί στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνετε το φαγητό για 15 λ περίπου μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.

sintayes.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook