Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Slalom 2017, που έλαβε χώρα στον Κουρεμένο, Σητείας, στις 23,24 και 25 Ιουνίου 2017.

Το 3ήμερο των αγώνων η παραλία Κουρεμένου Σητείας φιλοξένησε τους καλύτερους windsurfers της Ελλάδας, οι οποίοι αναμετρήθηκαν στις κατηγορίες Slalom και Freeride, στα πλαίσια του Hellenic Slalom Tour 2017.

Στο κοινό που επισκέφτηκε την παραλία του Κουρεμένου το τριήμερο 23-25 Ιουνίου, οι αθλητές προσέφεραν εντυπωσιακό θέαμα με τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στην αγωνιστική κατηγορία Slalom με μεγάλες ταχύτητες και στροφές στον οριοθετημένο στίβο. Εκτός από την αγωνιστική κατηγορία όμως, όσοι ασχολούνται ερασιτεχνικά με το windsurf, είχαν την δυνατότητα να λάβουν μέρος και να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους στην κατηγορία Freeride, λαμβάνοντας ένα αναμνηστικό μετάλλιο και πιστοποιητικό συμμετοχής.

Εκτός από το αγωνιστικό μέρος, υπήρξε μια σειρά από δραστηριότητες για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες: Μινωικά παιχνίδια, απαγγελία από τους «Κουρήτες» του Ύμνου της Ειρήνης προς τον Κρηταγενή Δία, αφή της Μινωικής φλόγας, λαμπαδηδρομία, μοναδική συναυλία του συγκροτήματος IMAM BAILDI, ομαδικά παιχνίδια “επιβίωσης”, γευστική δοκιμή αγαπημένων γεύσεων από τον βραβευμένο Chef Γιάννη Μπαξεβάνη.

Το συναρπαστικό αθλητικό 3ήμερο ολοκληρώθηκε με ένα κεφάτο beach party όπου οι αθλητές και οι επισκέπτες διασκέδασαν μέχρι το πρωί!

 Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Slalom 2017. Πρόκειται για μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, που προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις και εντυπωσιακό θέαμα όχι μόνο στους αθλητές αλλά και στους θεατές που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Μέσα από τους αγώνες προβλήθηκε σημαντικά το τουριστικό προϊόν που διαθέτει η περιοχή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο». 

 

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια για την προώθηση του αθλήματος που πραγματοποίησε το Hellenic Speed & Slalom Association (HSSWA) σε  συνεργασία με το WBSF ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Δήμος Σητείας, ο ΔΟΚΑΣ, ο Ο.Α.Σ., οι χορηγοί: Cosmote, ΑΝΕΚ Lines, Χαλκιαδάκης, Forkys, οι υποστηρικτές: Gone Surfing Crete, Freak Surf, Fresh Snack, Θέμις, Ν.Ο.Σ., Σητειακό Νερό, Fix, Χαρ.Γ.Βιτσεντζάκης, Μαδές, Siganos S.A., ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Παλαικάστρου ΙΤΑΝΟΣ, ο Μιχάλης Περάκης, οι Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ), η εθελοντική ομάδα «ΩχΤαΠόδια & ΆσταΚεί», ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων και Εστίασης, η Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας, ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και ο Διοικητής Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος Γ. Καθεκλάκης, το Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου Αποκεντρωμένη Μονάδα Σητείας, το Portobelis Car Rental Sitia, ο Ερυθρός Σταυρός , το Λιμεναρχείο Σητείας,  οι τοπικοί φορείς και πλήθος εθελοντών από την ευρύτερη περιοχή, χάρη στους οποίους η 3ήμερη αυτή αθλητική γιορτή με στόχο την ανάδειξη της περιοχής και του αθλήματος, έγινε πραγματικότητα.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook