Τέλος στο όνομα ΠΕΡ αλλά και στο Ρέθυμνο 2010 μπήκε από την Ένωση Αστέρα, Κεραυνού και Ρεθυμνιακού. Έτσι αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνεργασία των τριών ομάδων αλλά να έχει η κάθε μία το δικό της όνομα.

Η απόφαση αυτή κάνει πλέον την ΠΕΡ να συμμετέχει στο Περιφερειακό σαν Ρεθυμνιακός, ενώ ο Αστέρας Ρεθύμνου επιστρέφει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα σαν όνομα ομάδας αφού το Ρέθυμνο 2010 είχε «πατήσει» πάνω στο καταστατικό του. Ο μόνος που συνεχίζει ως είχε είναι ο Κεραυνός, ο οποίος μετέχει στην Β’ ΕΠΣΡ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των τριών ομάδων της Σοχώρας:

«Το καλοκαίρι του 2010 ξεκίνησε μια προσπάθεια συνένωσης των δυνάμεων των τριών ομάδων της πόλης του Ρεθύμνου Αστέρα, Κεραυνού και Ρεθυμνιακού που (μεταξύ άλλων κοινών), έχουν και κοινή έδρα στο δημοτικό γήπεδο. Εδώ, και για την διάλυση όποιων παρανοήσεων τονίζεται πως δεν υπήρχε η ιδέα να συγχωνευτούν ή να συνενωθούν οι ομάδες σε μία, καθώς το αρχικό πλάνο προέβλεπε την ανάγκη ύπαρξης και των τριών για να μπορεί να λειτουργήσει ένα πυραμιδικό σύστημα προώθησης ποδοσφαιριστών. Για λόγους που έχουν να κάνουν με πρακτικά ζητήματα αποφασίστηκε η πόλη του Ρεθύμνου, να εκπροσωπείται στο περιφερειακό πρωτάθλημα από τον Ρεθυμνιακό, στο Α’ τοπικό από τον Αστέρα και στο Β’ τοπικό από τον Κεραυνό, ακολουθώντας την δομή μίας επαγγελματικής ομάδας! Ανδρική ομάδα, κάτω των 20 ετών και κάτω των 17 ετών. Αυτή η προσπάθεια έχει τους παρακάτω βασικούς στόχους:

-. Σε επίπεδο φιλάθλων και παραγόντων να ενώσει όλους τους Ρεθυμνιώτες (ανεξάρτητα από το ποιο σωματείο προέρχονται) που τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, αφήνοντας πίσω τις όποιες αντιπαραθέσεις, τριβές και εντάσεις υπήρχαν κατά το παρελθόν. -. Σε αγωνιστικό επίπεδο, σε βάθος χρόνου να δημιουργηθεί μία ομάδα με δικιά της ταυτότητα που να εκπροσωπεί το Ρέθυμνο επάξια σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατηγορία καταφέρει να αγωνιστεί. -. Σε επίπεδο ποδοσφαιριστών ξεκινώντας τα παιδιά από την ακαδημία της ομάδας να έρθουν σε επαφή πρώτα από όλα με τις αξίες που ένα ομαδικό άθλημα όπως το ποδόσφαιρο προσφέρει, ακολούθως να αναπτύξουν ατομικές και ομαδικές ικανότητες έτσι ώστε να περνούν σταδιακά σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και τα πιο ικανά να στελεχώνουν τελικά την ανδρική ομάδα. Ένα πυραμιδικό σύστημα που από τις ομάδες της ακαδημίας έως την ανδρική ομάδα θα έχει την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία και θα ακολουθείται από ενιαίο προπονητικό πρόγραμμα.

Διοικητική Οργάνωση

Οι ομάδες παραμένουν ως έχουν με τα ονόματα τους, τα καταστατικά τους και τα Δ.Σ. τους. Οι διοικήσεις των τριών ομάδων, υπογράφουν ένα μνημόνιο συνεργασίας και δημιουργείται ένα άτυπο Δ.Σ. της «ένωσης» που ασχολείται με κοινά λειτουργικά και οικονομικά και καθημερινά ζητήματα και επικυρώνει τις αποφάσεις των Δ.Σ. των ομάδων. Αυτό το άτυπο Δ.Σ. θα αποτελείται από μέλη των Δ.Σ. κάθε ομάδας και θα εκλέγεται από την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών όλων των ομάδων. Το κλίμα της εποχής απαιτεί τη συνένωση των δυνάμεων σε όλους τους τομείς, πολύ περισσότερο στο ποδόσφαιρο. Την ίδια στιγμή, οι χορηγίες που υπήρχαν προς τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο δεν είναι πια στον ίδιο βαθμό, ενώ παράλληλα υπάρχει θεαματική αύξηση του κόστους συντήρησης για τις ομάδες όλων των κατηγοριών μετά τα νέα δεδομένα στην οικονομία. Μονόδρομος για να συνεχίσουν να λειτουργούν είναι η ενασχόληση όσο το δυνατόν περισσότερων φιλάθλων. Όσοι θέλουν μπορούν να γίνουν μέλη αυτής της προσπάθειας ο καθένας στην ομάδα της επιλογής του. όλοι όσοι έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια, ελπίζουμε να βρούμε συμμάχους».

                                                                                 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook