Θα διασφαλίσει σταθερή κυβέρνηση, λέει το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα

Την υποστήριξη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) εξασφάλισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, με τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Συντηρητικοί με το κόμμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα συμφώνησε να υποστηρίξει την βρετανική κυβέρνηση στις ψηφοφορίες για τον προϋπολογισμό και για όλα τα νομοσχέδια που θα αφορούν το Brexit και την εθνική ασφάλεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μέι. «Η συμφωνία καθιστά σαφές ότι παραμένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας ως προς την Συμφωνία του Μπέλφαστ και τις διάδοχές της και ως προς την άσκηση της διακυβέρνησης προς τον συμφέρον όλων των μερών της κοινότητας της Βόρειας Ιρλανδίας», σύμφωνα με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Βόρεια Ιρλανδία θα λάβει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο λίρες τα δύο επόμενα χρόνια. «Αυτά τα χρήματα θα σταθεροποιήσουν την οικονομία και τις επενδύσεις σε νέες υποδομές, καθώς και το μέλλον των τομέων της υγείας και της εκπαίδευσης» δήλωσε η πρόεδρος του DUP Αρλίν Φόστερ, προσθέτοντας πως η συμφωνία ισχύει για ολόκληρη την κοινοβουλευτική περίοδο και θα διασφαλίσει σταθερή κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook