Σωτήρια παρέμβαση του Βολιώτη τραυματιοφορέα

 

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση τραυματιοφορέα, ο οποίος με μια ενστικτώδη κίνηση το απόγευμα της Παρασκευής σε ασανσέρ του Νοσοκομείου αφαίρεσε τον ομφάλιο λώρο που είχε τυλιχτεί στο λαιμό νεογνού κοριτσιού, επιτρέποντάς του να αναπνεύσει και σώζοντάς του τη ζωή.

Για το περιστατικό μίλησαν ο διοικητής του Νοσοκομείου, η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, αλλά και ο αφανής ήρωας της υπόθεσης, ο τραυματιοφορέας, που δήλωσε ότι το έκανε ενστικτωδώς και θεώρησε ότι είναι στα καθήκοντά του.

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και ο τραυματιοφορέας Σωτήρης Βολιώτης δήλωσε ότι πήγε στα επείγοντα με Ι.Χ. αυτοκίνητο ένα περιστατικό, μιας εγκύου που γέννησε καθ’ οδόν και είχε το μωρό της αγκαλιά που ήταν μαύρο, λόγω του ότι τυλίχτηκε ο ομφάλιος λώρος στο λαιμό του και δεν είχε αναπνοή.

Ο ίδιος είπε ότι αμέσως την έβαλε σε φορείο μπήκαν στα επείγοντα, πήγαν δύο ειδικευόμενοι γιατροί, για να το ανεβάσουμε στη Μαιευτική για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες. “Επειδή και τα δευτερόλεπτα είναι σημαντικά, πέρα από τη ζωή και για την εγκεφαλική λειτουργία του μωρού, στο ασανσέρ και ενώ γινόταν προσπάθειες από τους γιατρούς να δώσουν χώρο στο λαιμό, ώστε το νεογνό να αναπνεύσει, μηχανική και από αντίδραση της στιγμής, τράβηξα τον ομφάλιο λώρο που ξετυλίχτηκε από το κεφάλι του μωρού, ανάπνευσε, έκλαψε και ανακουφιστήκαμε όλοι”, δήλωσε ο πρωταγωνιστής.

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνθηκε δήλωσε ότι εκείνη τη στιγμή δεν το πολυκαταλαβαίνεις και περνώντας οι ώρες συνειδητοποιείς ότι αυτό που έκανες ήταν κάτι σημαντικό. Ο κ. Βολιώτης είπε ότι θεώρησε ότι αυτό που έκανε ήταν στα καθήκοντά του και τόνισε ότι κάποια στιγμή ρώτησε και έμαθε ότι το παιδί είναι καλά, ενώ για τη συνάδελφό του δήλωσε ότι ζαλίστηκε πριν μπει στο ασανσέρ και δεν ακολούθησε.

Η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας Κατερίνα Χαρανά είπε ότι πήγε στο ΤΕΠ μια κυρία εκτάκτως με τον πατέρα της και είχε στα χέρια της το νεογνό, με τον ομφάλιο λώρο τυλιγμένο στο λαιμό του. Έτρεξαν όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές, αλλά επειδή ήταν εξειδικευμένο περιστατικό, για να βγει ο ομφάλιος λώρος με ειδικό χειρισμό, οπότε επικοινώνησαν με τον μαιευτήρα και έτρεξαν αμέσως στο ασανσέρ, τόνισε.

Την ώρα που έμπαιναν στο ασανσέρ μια νοσηλεύτρια από το σοκαριστικό θέαμα με τα αίματα ζαλίστηκε και βγήκε από το ασανσέρ, ανέφερε η κ. Χαρανά. Εκείνη την ώρα ο τραυματιοφορέας, που έχει 30 χρόνια υπηρεσία, διατήρησε την ψυχραιμία του και με μια κίνηση προσπάθησε με απαλές κινήσεις να ξετυλίξει τον ομφάλιο λώρο από το λαιμό του νεογνού και να πάρει την πρώτη του ανάσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook