Σε σύσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το έργο εξυπηρέτησης βιομηχανικών εγκαταστάσεων στα Λινοπεράματα

Η διοίκηση του ΟΛΗ δεσμεύτηκε στην επανεξέταση του Λιμενικού έργου στο δήμο Μαλεβίζιου (Λινοπεράματα) όπως επίσης να προχωρήσει σε πιθανές αλλαγές στο σχεδιασμό του. Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, Κρήτης Νίκου Καλογερή, Γιώργου Αλεξάκη, του διευθύνοντος συμβούλου  του ΟΛΗ Απόλλωνα Φιλιππή της Πρόεδρου της ΜΑΕΔΗΜ (Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Μαλεβιζίου) Εύης Αποστολάκη του εντεταλμένου συμβούλου πολιτισμού του δήμου Μαλεβιζίου Κώστα Τριγώνη του Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Φασουλάκη και άλλων εκπροσώπων φορέων – υπηρεσιών.

Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Μαλεβιζίου, στη σημερινή σύσκεψη, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους ως προς τη σκοπιμότητα του έργου καθώς πρόκειται για μεγάλες λιμενικές εγκαταστάσεις που δημιουργούν συνθήκες παραμονής των βιομηχανικών εγκαταστάσεων που έχουν χωροθετεί στο παρελθόν στα Λινοπεράματα. Αυτό είναι αντίθετο όπως είναι γνωστό από την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη περιοχή των Λινοπεραμάτων να μεταφερθούν στη περιοχή της Κορακιάς.

Για τους παραπάνω λόγους Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Μαλεβιζίου πρότειναν την απόσυρση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων των σχεδιαζόμενων από τον ΟΛΗ λιμενικών έργων για την εξυπηρέτηση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γιάννης Κοτσυφός πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Γαζίου, και τα μέλη του λιμενικού ταμείου Μαλεβιζίου Αντώνης Ροδίτης και Σάββας Νικολιδάκης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook