Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να ρίξει άμεσα στη μάχη νέες ομάδες κρούσης για να εντοπίσουν φοροφυγάδες και μεγαλοοφειλέτες.

Παράλληλα δίνει ευκαιρία, όπως δημοσιεύει η real.gr, σε όσους ξέχασαν ή απέκρυψαν εισοδήματα, να τα δηλώσουν τώρα και να γλιτώσουν πρόστιμα και κυρώσεις.

Φέρνει όμως και νέα ρύθμιση για να κλείσουν τα βιβλία τους επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί από την εφορία.

Όσοι δεν έκαναν περαίωση το 2010 είτε γιατί είχαν περιουσία μεγαλύτερη των 400.000 ευρώ είτε ήταν επιχειρήσεις και ο τζίρος τους πάνω από 20 εκατ., έχουν δυνατότητα να μπουν σε νέα περαίωση.

Από διασταυρώσεις που έγιναν προέκυψε ότι ξεπερνούν τους 200.000 οι φορολογούμενοι που… ξέχασαν να υποβάλουν δηλώσεις εισοδήματος.

Επίσης, από τους ελέγχους που διενήργησαν οι οικονομικές υπηρεσίες,100.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι αν και πέρασαν από την εφορία, παρέλειψαν να αναφέρουν τη δεύτερη δουλειά ή το ενοίκιο που εισπράττουν, ενώ στους 300.000 υπολογίζονται οι φορολογούμενοι που δεν συμπλήρωσαν το έντυπο που αφορά τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook