Αλιευτικό σκάφος με περίπου 67 λαθρομετανάστες, που έρχονταν από τη Λιβύη με τελικό προορισμό την Ιταλία, εντόπισαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οι λιμενικές αρχές, ανοιχτά στο Γιαλισκάρι στην περιοχή της Παλαιόχωρας, περίπου 1 μίλι από την ακτή.

Το σκάφος, μήκους 15 περίπου μέτρων, αναγκάστηκε να προσεγγίσει τη παραλία καθώς άρχισε να \”μπάζει\” νερά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των 66 Αιγύπτιων και του ενός Σύριου επιβάτη.

\"\"  

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι μετανάστες είναι πολύ νεαρής ηλικίας, όλοι άντρες, που εργάζονταν στη Λιβύη, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και ανήλικα αγόρια.

\"\"

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ολοκληρώθηκε η επίχειρηση των αρχών για την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών σε γήπεδο της Παλαιόχωρας όπου θα διανυκτερεύσουν.

Ο δήμος Καντάνου – Σελίνου έχει φροντίσει ώστε να παρασχεθούν κουβέρτες και τρόφιμα στους μετανάστες ενώ στο σημείο έχει φτάσει ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καντάνου με 2 γιατρούς προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης.

\"\"

Το  αλιευτικό σκάφος, συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. έδεσε στο λιμάνι «ΤΗΓΑΝΙ» και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καντάνου, γίνονται προσπάθειες άντλησης πετρελαίων και υδάτων.

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από 15 περίπου ημέρες, στο Ακρωτήρι Σπάθα στα Χανιά βρέθηκαν, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό άρθρο, 60 λαθρομετανάστες, στη πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, που μεταφέρθηκαν με πλοίο της Frontex στο λιμάνι της Σούδας.

\"\"
(φώτο από μεταφορά μεταναστών,που βρέθηκαν στη Σπάθα, στο Νοσοκομείο Χανίων)

Μάλιστα μια γυναίκα από την Συρία που επέβαινε στο σκάφος ήταν έγκυος και την επόμενη ημέρα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook