Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει εύκολη πεζοπορία στην δυτική γωνιά του νομού Ρεθύμνου, στην διαδρομή Κολλητά Φαράγγια – Νησί – Φαράγγι Μούνδρου, την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017.

Η πεζοπορία είναι βατή και εύκολη, σε χωματόδρομο, στην κοίτη των ρεμάτων που διασχίζουν τα φαράγγια και σε καλογραμμένο μονοπάτι.

Τα Κολλητά Φαράγγια βρίσκονται στην περιοχή της πανέμορφης Αργυρούπολης, περίπου 22 χλμ νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου, ονομάζονται έτσι καθώς αποτελούνται από δύο παράλληλα φαράγγια, τα οποία καταλήγουν στην περιοχή Κάτω Πόρος της Αργυρούπολης.

Το ανατολικό φαράγγι του Μούντρου αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Η ομορφιά τους είναι συγκλονιστική γιατί είναι καταπράσινα, γεμάτα με πανύψηλα πλατάνια και βελανιδιές, ενώ στα τοιχώματα τους, που έχουν φυτρώσει συκιές και πρινάρια, δημιουργούνται σπηλιές και βραχοσκεπές με μοναδικούς χρωματισμούς.

Στο ωραιότερο σημείο του φαραγγιού, οι δύο ψηλές πλευρές του σχεδόν αγγίζουν η μια την άλλη, αφήνοντας ένα πολύ στενό πέρασμα. Οι συμμετέχοντες μετά την πεζοπορία τους στα φαράγγια αυτά, θα επισκεφθούν την παραλία της Επισκοπής Ρεθύμνου για μπάνιο και ξεκούραση. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 30/06. Αρχη-γός της εξόρμησης είναι ο κ. Γεώργιος Πενθερουδάκης.
                        

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook