Ένα πεντάχρονο αγόρι ταυτοποιήθηκε σήμερα από την αστυνομία ως το μικρότερο μέχρι στιγμής σε ηλικία θύμα της πυρκαγιάς στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου πριν από δύο εβδομάδες που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους.

Ο μικρός Άιζακ Πόλος χαρακτηρίστηκε αγνοούμενος από τη στιγμή που άφησε το χέρι ενός γείτονα που προσπαθούσε να τον απομακρύνει από το φλεγόμενο κτίριο με ασφάλεια.

«Ο Άιζακ, ο πολυαγαπημένος μας γιος, μας έφυγε μόλις στα πέντε του χρόνια. Θα λείψει σε όλους μας αυτό το ευγενικό, γεμάτο ενέργεια, γενναιόδωρο αγοράκι. Ήταν τόσο καλό αγοράκι που το αγαπούσαν οι φίλοι και η οικογένειά του. Θα μας λείπει για πάντα, αλλά γνωρίζουμε ότι τον φροντίζει ο Θεός τώρα και ότι είναι ασφαλής στον ουρανό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει περίπου 20 από τους 79 νεκρούς, αγνοούμενους ή φερόμενους ως νεκρούς, και έχει προειδοποιήσει ότι ενδεχομένως να μη γίνει ποτέ γνωστό πόσοι άνθρωποι χάθηκαν στην πυρκαγιά.

Η βρετανική κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις για την αντίδρασή της απέναντι στην τραγωδία, ενώ η αστυνομία θα εξετάσει την απαγγελία κατηγοριών, περιλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας, για την πυρκαγιά.

Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι η εξωτερική επένδυση του κτιρίου είχε αποτύχει σε όλους τους ελέγχους ασφαλείας και χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ίδιο συνέβη και με τα 75 πολυώροφα κτίρια στην Αγγλία με παρόμοια εξωτερική επένδυση.

Μετά την πυρκαγιά, η αμερικανική εταιρεία Arconic Inc σταματά όλες τις εξαγωγές της εξωτερικής επένδυσης Reynobond

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook