Σάλο έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο (και όχι μόνο) η είδηση ότι μόνο το απολυτήριο Γυμνασίου θα απαιτείται πλέον ως τυπικό προσόν προκειμένου κάποιος να τοποθετηθεί στη θέση του διευθυντή ενός Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

Η τροπολογία, όπως επιβεβαίωσαν στο star.gr από το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κατατέθηκε από τον (ηθοποιό στο επάγγελμα) Πάνο Σκουρολιάκο και ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείο Πολιτισμού.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι «με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσμοθετείται μια νεότερη αντίληψη των πραγμάτων αναφορικά με την πρόσληψη των καλλιτεχνικών διευθυντών στα παραπάνω θέατρα ΔΗΠΕΘΕ».

Τι απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος
Ο κ. Σκουρολιάκος απάντησε με δελτίο Τύπου στο οποίο επισημαίνει ότι η τροπολογία προβλέπει ότι ακριβώς προέβλεπε και ο ιδρυτικός νόμος των ΔΗΠΕΘΕ όσον αφορά την επιλογή των διευθυντών.

Όπως τονίζει ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος είναι «δηλαδή η ουσιαστική προσφορά, η διάκριση,  η κατάρτιση και η εμπειρία στο πεδίο  της τέχνης και ιδιαιτέρως στον χώρο του θεάτρου», επισημαίνοντας ότι με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για  την προκήρυξη των θέσεων καλλιτεχνικών διευθυντών για όσα ΔΗΠΕΘΕ έχουν μείνει ακέφαλα.    

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου:

«Την προσήλωση σε όσα ορίζει ο ιδρυτικός νόμος των ΔηΠεΘε όσον αφορά την επιλογή των διευθυντών νομοθέτησε η Βουλή των Ελλήνων με Νομοθετική ρύθμισή που κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνος Σκουρολιάκος. Το τελευταίο διάστημα σε ανάλογες προκηρύξεις τα Δ.Σ. των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων θέσπιζαν και άλλες προϋποθέσεις όπως πτυχίο ανώτατης ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικιακά όρια κ.λπ.
Κριτήρια δηλαδή τα οποία ουδέποτε αποτυπώθηκαν ρητά στην κείμενη νομοθεσία. Παραμένουν τα κριτήρια που ορίζει ο Νόμος,  δηλαδή η ουσιαστική προσφορά, η διάκριση,  η κατάρτιση και η εμπειρία στο πεδίο  της τέχνης και ιδιαιτέρως στον χώρο του θεάτρου.

Ανοίγει ο δρόμος λοιπόν για την προκήρυξη των θέσεων καλλιτεχνικών διευθυντών για όσα ΔΗΠΕΘΕ έχουν μείνει ακέφαλα».

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook