Χωματερή η πόλη, πάνω από 2 τόνοι σκουπίδια στους δρόμους – Αδειάζουν τους κάδους και ξαναγεμίζουν μέσα σε λίγες ώρες

Περισσότερες από επτά ημέρες θα χρειαστούν οι μόνιμοι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότηατς του δήμου Ηρακλείου για να καθαρίσουν την πόλη.

Τα σκουπίδια έχουν πλημμυρίσει το Ηράκλειο και υπολογίζεται πως ο όγκος τους ξεπερνά τους 2 τόνους. Μάλιστα ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τα σκουπίδια που βρίσκονται εντός και γύρω από τους κάδους καθώς όπως φαίνεται αρκετοί ήταν οι Ηρακλειώτες που άκουσαν τη έκκληση της δημοτικής αρχής και κράτησαν τα σκουπίδια στα σπίτια τους.

Αυτό διαπίστωσαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καθώς οι κάδοι που καθαρίζονται, λίγες μόλις ώρες αργότερα είναι και πάλι γεμάτοι.

Την κατάσταση επιδεινώνει ο κάυσωνας και παρά το γεγονός πως οι μόνιμοι εργαζόμενοι, που είναι το 60% περίπου των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες το Ηράκλειο θα αργήσει πολύ να καθαρίσει με ότι αυτό συνεάγεται για τη δημόσια υγεία.

Γύρω από τους περισσότερους κάδους έχουν δημιουργηθεί εστίες μόλυνσης και όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι αυτά είναι και τα δυσκολότερα σημεία.

Μάλιστα σύμφωνα με προϊσταμένους της υπηρεσίας καθαριότητας σε αυτά τα σημεία τα βράδια θα συνδράμουν και μηχανήματα έργου του δήμου Ηρακλείου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνεται αποκομιδή σκουπίδιών κυρίως από τους κάδους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook