Μια πολύ διαφορετική ιδέα για τον τρόπο μεταφοράς και διαμονής, είχε ο Brandan Siebrecht, φοιτητής αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Νεβάδα, ο οποίος εμπνεύστηκε το ξενοδοχείο του μέλλοντος, ονομαζόμενο Hyperloop Hotel.

Πρόκειται για ένα δίκτυο ξενοδοχείων σε διαφορετικές πόλεις, οι επισκέπτες του οποίου θα μπορούν να μετακινούνται μεταξύ των καταλυμάτων, ταξιδεύοντας μέσα σε πολυτελή δωμάτια. Κάθε δωμάτιο θα περιέχει ένα γραφείο, ένα σαλόνι, μια επίπεδη τηλέοραση, ένα υπνοδωμάτιο κι ένα μπάνιο.

Οι πόλεις στις οποίες θα βρίσκονται τα ξενοδοχεία-μεταφορικά μέσα θα είναι οι Σηάτλ, Πόρτλαντ, Σαν Φρανσίσκο, Λας Βέγκας, Λος Άντζελες, Ντένβερ, Σάντα Φε, Ώστιν, Σικάγο, Νάσβιλ, Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη και Βοστώνη.

Η κατασκευή των ξενοδοχείων αναμένεται να κοστίζει περίπου 10 εκατ. δολ. έκαστο, ενώ θα πρέπει να δοθεί προσοχή στη λειτουργία, η οποία θα μετακινεί τα δωμάτια των ξενοδοχείων.

Παρά το γεγονός ότι το πρότζεκτ αποτελεί απλά μια ιδέα, ο B. Siebrecht ευελπιστεί ότι ένα λειτουργικό μοντέλο θα έχει παρουσιαστεί μέχρι το 2020.

Ωστόσο, επειδή δεν γνωρίζουμε καν ποια τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, θεωρεί ότι μία περίπου δεκαετία είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook