Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σας καλεί στην τελετή έναρξης του 1ου Θερινού σχολείου με τίτλο: «Το Ταξίδι προς την Αειφορία» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά σχολεία».

Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν 35 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων από όλη την Ελλάδα.

Η έναρξη θα λάβει χώρα το Σάββατο 1η Ιουλίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στις 17:30. 

Το Θερινό Σχολείο, στο Ηράκλειο της Κρήτης, οργανώνει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)* στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία». Συνδιοργανωτές  του  εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι η Περιφέρεια Κρήτης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το ΚΠΕ Αρχανών και η  Διεύθυνση Β΄ Αθήνας Δ/θμιας Εκπ/σης με την υποστήριξη του Ιδρύματος John S. Fafalios Foundation.

Το Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία» ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1995, συμμετέχουν περίπου 300 σχολεία από όλη την Ελλάδα. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση  και η αλλαγή στάσης όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε τα σχολεία να γίνουν κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό αλλά και πρακτικό επίπεδο.

Μέσα από τη διάχυση καλών πρακτικών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης το Θερινό Σχολείο περνάει ένα ηχηρό μήνυμα δράσης ώστε:

  • Να εμπλακούν κι άλλοι πολίτες στην προστασία του περιβάλλοντος.

  • Να γίνουν περισσότερα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία.

  • Να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι εκπαιδευτικοί στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.

  • Να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι μαθητές στην προστασία του περιβάλλοντος .

  • Να ευαισθητοποιηθούν περισσότεροι επιχειρηματίες στην προστασία του περιβάλλοντος.

  • Να γίνουν το επόμενο διάστημα περισσότερες δράσεις για το περιβάλλον στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» (Eco-Schools) είναι  ένα από τα τρία (3) Διεθνή Θεματικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. Τα άλλα δύο είναι το «Μαθαίνω για τα Δάση» και «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».  Διεθνής Συντονιστής όλων των Δικτύων είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education-FEE) με έδρα τη Δανία. Το FEE έχει μέλη σε 73 χώρες από όλες τις ηπείρους  και συντονίζει 5 διεθνή προγράμματα με εξέχουσα θέση παγκοσμίως στην εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.  Στην Ελλάδα εθνικός χειριστής του δικτύου είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης με Συντονιστικό Φορέα τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. 

* Η ΕΕΠΦ είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας με αδιάλειπτη από το 1951 δράση για τη φροντίδα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και εθνικός συντονιστής 5 διαχρονικών δικτύων βιώσιμης ανάπτυξης και περιβαλλοντικής εκπαίδευση του FEE. 

Δείτε το πρόγραμμα

Πληρoφορίες: 210 3224944 (εσωτ.113)
Email: [email protected]  
Ιστοσελίδα: www.eepf.gr και http://ecoschools.gr/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook