Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor\’s ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας αρνητική την προοπτική της εξυπηρέτησης του μακροπρόθεσμου χρέους της χώρας, το οποίο τοποθετεί στη βαθμίδα BBB+.

\”Θεωρούμε ότι η κατάσταση των δημοσιονομικών της κυπριακής κυβέρνησης δεν είναι πλέον βιώσιμη\” ανέφερε η Standard & Poor\’s. \”Λόγω της αποχώρησης του μικρότερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού ΔΗΚΟ, η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται, κατά τη γνώμη μας, σε ασθενέστερη θέση σε ό,τι αφορά την προώθηση κατεπειγόντων δημοσιονομικών μέτρων στη βουλή\” ανέφερε ανακοινωθέν της S&P\’s.

Ο οίκος έθεσε την Κύπρο, όπως δημοσιεύει η express.gr, υπό κατάσταση παρακολούθησης, CreditWatch όπως την αποκαλεί, κάνοντας λόγο περί αρνητικών επιπλοκών.

Ο Moody\’s υποβάθμισε την Κύπρο την 27η Ιουλίου σε Baa1, ενώ ο Fitch σε BBB την 10η Αυγούστου, μια βαθμίδα κάτω από τους ομόλόγους του.

Ο οίκος Fitch εκτίμησε ότι η χώρα ενδέχεται να χρειαστεί να προσφύγει στον μηχανισμό αποκατάστασης της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook